חום שגורם לשריפות (ארכיון) | צילום: אי.אף.פי

נזקי האקלים: דאגה גדולה באירופה מהצפי לגל שריפות בקיץ הקרוב

בעקבות היובש הכבד, הרשויות בספרד וצרפת נערכות להתמודדות הבעיה ביתר שאת • במקביל, גורמים רשמיים הזהירו את תיירי השריפות להימנע מלהגיע לאזורים המסוכנים

עונת הקיץ מתקרבת והחשש בקרב מדינות אירופה משריפות חורש ויער גוברת. זאת לאחר ששנה שעברה התחולל גל שריפות חריג בעקבות היובש הכבד. 

גורמים רשמיים בספרד יצאו אמש באזהרה חריגה כנגד תיירי שריפות שהחלו להגיע למזרח המדינה בה משתוללות כעת שריפות רבות. הגורמים ציינו כי התיירים מסכנים את עצמם, וגם מפריעים לגורמי הכיבוי השונים באזור להתמודד עם גלי הלהבות.

בעלי החיים נכחדים בעקבות משבר האקלים, צילום: אי.פי.איי

המשטרה הספרדית זיהתה כ-14 רוכבי אופניים שניסו להגיע אל אחד ממוקדי השריפה באזור ולנסיה. גביראלה בראבו, האחראית על ענייני פנים באזור ולנסיה, אמרה כי "אנחנו ממש מבקשים שוב מכל התיירים באזור, לא לצאת לתיירות שריפות ולא להתקרב לאיזורים ההיקפיים של הלהבות".

בתוך כך, הרשויות הספרדיות נערכות ביתר שאת לקיץ בוער במיוחד, זאת לאור העובדה שהחורף האחרון בחלקים רבים של דרום אירופה היה יבש בצורה יוצאת דופן. היובש הכבד מעורר את החשש ממציאות דומה כמו בשנה שעברה שבה השתוללו שריפות יער גדולות בחלקים רבים של האזור, כולל בספרד.

שריפות באירופה בעקבות גל החום, צילום: אי.פי

כזכור, בשנה שעברה בערו ברחבי אירופה 785 אלף דונם של חורש ויערות. מדובר בשטח עצום, שעל פי המומחים הינו יותר מכפול בגודלו ביחס לממוצע השריפות הרגיל באירופה ב-16 השנים שקדמו לו.  רק בספרד עצמה התחוללו 493 שריפות שכילו 307 אלף דונם אדמה, כך על פי מערכת המידע האירופית לשריפות.

מעבר לספרד, גם הרשויות בצרפת נערכים לאפשרות שהבצורת הקשה תוביל לשריפות יער גדולות נוספות השנה. משרד הפנים הצרפתי הודיע כי הוא יפרסם את המדיניות הממשלתית להתמודדות עם השריפות כבר בשבועות הקרובים וזאת לקראת הקיץ.

נדגיש כי עדיין יש השפעה לגל השריפות הגדול שפקד את דרום מערב המדינה בקיץ שעבר. דוגמה לכך היא השריפה שמתחוללת מתחת לאדמה מחוץ לעיירה הוסטנס באזור ז'ירונד. מדובר בשריפת פחם מתחת לפני הקרקע שמתחוללת עקב אדמת הכבול המצויה באזור שבוערת בקלות.

"הכבול בוער מאמצע יולי שעבר ועד היום אין לנו באמת תשובה איך לעצור את האש הזה", אמר גיום קארן, שעובד עבור סוכנות היערות הלאומית של צרפת.

בד בבד, השריפה באזור מעוררת חששות רבים מכך שבקיץ בעת שהצמחייה תתייבש כל האזור יבער. לדברי פסקל גוט, הפקיד המקומי הממונה על הגנת הסביבה, "השריפה בהוסטנס, מנותרת כל הזמן עם מל"טים, שמודדים את רמת החום באזור. אנו פועלים כך כיון שהתערבות מהירה בעת שהאש מתחילה היא יותר קלה מההמשך", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...