"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זנדברג: "לימודי אקלים וסביבה יהיו חלק מתוכנית הלימודים מגן עד י"ב"

התוכנית החדשה של שרת הסביבה, תמר זנדברג, תיושם כבר משנת הלימודים הבאה • פרופ' יולי תמיר, נשיאת בית ברל: "אנחנו לא מודעים מספיק לחרדות שמהדהדות אצל הילדים" • מועצת תנועות הנוער תשיק אפליקציה לעידוד הפחתת טביעת הרגל האקולוגית

,עודכן
0השמעה
השרה זנדברג בכנס, צילום: עופר שמעוני

בעקבות המשבר הסביבתי בעולם: תוכנית חדשה ללימודי אקלים וסביבה בבתי הספר תיושם החל מהשנה הבאה.

במכללה האקדמית בית ברל נערך היום (שני) הכנס ה־19 לחינוך סביבתי, במקביל ליום האקלים הבינלאומי, שחל אתמול. הכנס עסק בחוסן וביזמות סביבתית־חינוכית, בהיערכות למשבר האקולוגי שפוקד את העולם כולו, ובהתמודדות עם האתגרים החינוכיים שהדבר מציב בפני מורים, תלמידים והורים.

תמר זנדברג, השרה להגנת הסביבה, אמרה בכנס: "תוכני הלימוד המחנכים לשמירה על הסביבה צריכים להקיף את התלמידים מהרגע שבו הם נכנסים למערכת החינוך הציבורית ולתנועות הנוער. לכן אני כל כך גאה בתוכנית שהשקנו ביחד עם משרד החינוך - לימודי אקלים וסביבה במערכת החינוך מגן עד י"ב - שתיושם כבר משנת הלימודים הבאה".

"יש להכשיר את המורים ללמד את משבר האקלים". זנדברג ותמיר בכנס,צילום: עופר שמעוני

פרופ' יולי תמיר, נשיאת המכללה האקדמית בית ברל, אמרה: "אנחנו לא מודעים מספיק לחרדות שמהדהדות אצל הילדים. הדאגה ממשבר הסביבה מעסיקה אותם ואותן, והם חיים בחרדה שאי אפשר להתעלם ממנה. המצוקה גדולה יותר ממה שאנחנו מודים בפני עצמנו. אבל אי אפשר לחנך בלי להכשיר את המורים עצמם להתמודד עם משבר האקלים וללמד אותו.

"בבית ברל הצבנו נושא זה בראש סדר העדיפויות, ואנחנו מחויבים להכשיר מורים מכל תחומי הידע להטמיע את נושא האקלים בשיעוריהם".

פרופ' תמיר בכנס,

במקביל, בבית ברל התקיים היום כנס נוסף בנושא איכות הסביבה, שבו מועצת תנועות הנוער קיימה שיח המקדם חיים אקולוגיים שימזערו את הנזק לסביבה.

נפתלי דרעי, מזכ"ל מועצת תנועות הנוער, מסר: "יום זה הוא עוד שיא חשוב ומשמעותי בתוכנית עם המשרד להגנת הסביבה. אנחנו נרגשים מהחיבור החינוכי שנוצר עם המכללה האקדמית בית ברל. שיא היום יהיה השקת אפליקציה ראשונה מסוגה, לעידוד הפחתת טביעת הרגל האקולוגית של חניכים בתנועות ובארגוני הנוער במת"ן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר