מרשימת "תקווה חדשה" - לג'וב בכיר במשרד החינוך

אבי גנון, שהתמודד לכנסת במסגרת המפלגה, ימונה למשנה למנכ"ל המשרד • זו הפעם הראשונה שהמינוי לתפקיד זה נעשה במסגרת של משרת אמון

אבי גנון, צילום: אובן בן חקון, World ORT

אבי גנון, שרץ לכנסת במפלגת "תקווה חדשה" יחד עם שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ולא נבחר, ימונה לתפקיד בכיר במשרד החינוך. בתפקידו החדש, גנון בן ה-50 יהיה המשנה למנכ"ל משרד החינוך - כפוף למנכ"ל המשרד יגאל סלוביק. 

זו הפעם הראשונה שהמינוי לתפקיד נעשה במסגרת משרת אמון, לאחר שנציבות המדינה החליטה להחיל זאת באופן רוחבי על כל משרדי הממשלה. בעבר מי שנשאו בתפקיד עברו מכרז מקרב עובדי משרד החינוך. יש לציין כי ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את מינויו. 

בינואר השנה, עוד בטרם הבחירות, הצטרף אבי גנון, מנכ"ל World ORT לשעבר למפלגה של שר המשפטים גדעון סער. המפלגה זכתה בשישה מנדטים בלבד וזה נשאר בחוץ. מי שהייתה אמורה במקור להתמנות לתפקיד המשנה למנכ"ל משרד החינוך היא ח"כ לשעבר הילה שי ואזן, גם היא חברת מפלגת "תקווה חדשה" שלא נבחרה לכנסת, אך היא ויתרה על התפקיד. בה בעת, במשרד החינוך ציינו כי הוא התפטר מתפקידו במפלגת תקווה חדשה.

שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, צילום: הרצי שפירא

גורמים במשרד החינוך ביקרו את ההחלטה למנותו לתפקיד, בטח בתקופה שבה העבודה ממילא מסורבלת בשל הקורונה. כאמור, ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את מינויו של אבי גנון לתפקיד המשנה למנכ"ל משרד החינוך. במשרד החינוך ציינו כי לגנון ניסיון מקצועי עשיר בתחום החינוך ובתפקידי ניהול. הוא כיהן בתפקיד מנכ"ל ארגון החינוך World ORT, בשורה של תפקידי מפתח, בהם מנכ"ל אורט במדינות ברית המועצות לשעבר, מנכ"ל קדימה מדע (הזרוע הביצועית של הארגון בארץ) ומנכ"ל ארגון World ORT, במסגרתו היה אחראי על מערך הפעילות החינוכית של הארגון ב-40 מדינות ברחבי העולם.

שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון ומנכ"ל המשרד, תא"ל (במיל') יגאל סלוביק ברכו את גנון על היבחרו לתפקיד, וציינו כי הם בטוחים שניסיונו העשיר בניהול ארגונים בתחום החינוך בארץ ובעולם, וההישגים המרשימים שצבר, יתרמו תרומה משמעותית לקידום מערכת החינוך ולהשגת היעדים המרכזיים הניצבים בפניה.

ממשרד החינוך נמסר תגובה למינוי כי "תפקיד המשנה למנכ"ל קיים מזה עשרות שנים, ואין מדובר בתפקיד חדש. הגורם המקצועי האחרון שאייש את המשרה סיימה אותו, ולאור זאת מונה גורם מקצועי חדש, אשר אושר על ידי הנציבות פה אחד. מדובר באיש מקצוע עם ניסיון עשיר בתחום החינוך והניהול. המנכ"ל עומד מאחורי ההצהרה שלו, ולפיה יש לבצע רה ארגון במטה המשרד, כחלק מהמדיניות שהוא מקדם בנושא מתן אוטונומיה למנהלי בתי הספר וחיזוק מעמדם. הדבר כרוך בעבודה יסודית, מקיפה ורצינית ולא בעשייה של הדבקת טלאים, שאין בהם כדי לחולל שינוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר