בתיכוני אמי"ת לא מחכים לסגר: למידה מרחוק "כמו באוניברסיטה"

רשת החינוך מפעילה מערכת ייחודית של שיעורים מקוונים, שבה מי שבוחרים מה ללמוד הם התלמידים • "מכשירים את הקרקע לאקדמיה"

למידה מרחוק, צילום: GettyImages - אילוסטרציה

כשהדיבורים על סגר מתחזקים החליטו ברשת אמי"ת, המונה 52 תיכונים, לפתוח בית ספר היברידי וייחודי ללמידה מרחוק. התלמידים מכל הארץ ילמדו יחד - בלי חשש מבידודים ומהידבקות. מי שבוחרים מה ללמוד הם התלמידים, כאשר את המגמות ואת הקורסים ילמדו מורים מצטיינים שנמצאו כמתאימים ביותר ללמידה מרחוק וזכו להכשרה מיוחדת נוספת.

בית הספר ההיברידי מאפשר לכל תלמיד ללמוד כל מקצוע שרק ירצה, גם אם תלמיד לומד בבית ספר קטן בפריפריה הגיאוגרפית, שם לעיתים אין מגמה מסוימת. לדוגמה, כשתלמיד בתיכון אמי"ת בחצור הגלילית רוצה ללמוד דיפלומטיה ויחסים בינ"ל ברמת חמש יחידות אך המגמה לא נלמדת בבית הספר שלו, הוא יוכל בעזרת התיכון ההיברידי ללמוד את התחום באמצעות שיעורים מרחוק. בית הספר ההיברידי פועל במשך יומיים בשבוע בשעות הבוקר, ובכל הימים בשעות הערב, והוא מסונכרן לא להתנגש עם השיעורים הפרונטליים.

בין מגוון המגמות המוצעות לתלמידים ברמת חמש יחידות לבגרות: מדעי המחשב, דיפלומטיה ויחסים בינ"ל, מזרחנות, רפואה (מדעי הבריאות), חוק ומשפט, התנהלות פיננסית, עיצוב גרפי ועוד. היתרונות בתקופת הקורונה ברורים: מנכ"ל אמי"ת ד"ר אמנון אלדר מסביר כי "עוד לפני הקורונה הבנו שבמאה ה-21 לומדים גם מחוץ לכיתה".

ד"ר אלדר, studio AE

לדבריו, "הקורונה האיצה את התהליכים, ולכן כבר השנה תלמידי הרשת ילמדו גם בבית הספר ההיברידי". אלדר מספר כי במחקרים שערכה הרשת נמצא שנושא הבחירה מאוד משמעותי לתלמיד: "כשתלמיד בוחר מקצוע הוא משקיע יותר". 

מנהלת בית הספר ההיברידי אתי צברי הוסיפה כי "ההחלטה של משרד החינוך לאפשר לקיים 20% מהלימודים בצורה היברידית, מכשירה את הקרקע לתלמידים רבים לבנות מערכת שעות ממש כמו באוניברסיטה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר