סערה בקהילה דתית במרכז הארץ: תקלה במערכת סינון האתרים בבית ספר יסודי ממלכתי-דתי הובילה לכך שתלמידים נחשפו לתכנים מיניים במהלך שימוש במחשבי בית הספר.
על פי טענות הורים, במשך מספר שבועות הצליחו תלמידים לעקוף את מנגנון הסינון באמצעות חיפוש צמד הספרות "6-7" – ביטוי מוכר בקרב ילדים בעקבות יוטיובר פופולרי. החיפוש הוביל אותם לערך העוסק ב"תנוחה 69" באתר ויקיפדיה, שכלל איורים של התנוחה לצד הצגת איברים מוצנעים.
לדברי ההורים, השמועה על הפרצה התפשטה במהירות, ותלמידים רבים החלו להגיע שוב ושוב לחדר המחשבים. חלקם, כך נטען, חוו פגיעה רגשית משמעותית ואף נזקקו לטיפול פסיכולוגי.
האירוע הוביל לעימות בין הנהגת ההורים להנהלת בית הספר. בעוד המנהלת טענה במכתב כי מיד עם גילוי התקלה הופסקה הפעילות וטופלה הבעיה, בהנהגת ההורים טוענים כי ההנהלה הייתה מודעת לפרצה עוד קודם - אך לא סגרה את חדר המחשבים בזמן.
בהודעה שנשלחה להורים נכתב: "במהלך שיעור בכיתת המחשבים נחשפו תלמידים לתמונה פורנוגרפית, ומקרים דומים חזרו על עצמם בתקופה האחרונה". עוד נטען כי "למרות שהמקרה היה ידוע, הפעילות בכיתה נמשכה ללא סינון אפקטיבי - מה שהוביל לחשיפה של תלמידים נוספים".
אחד ההורים אמר: "דווקא בבית הספר שאמור להיות המקום הבטוח ביותר, ילדים נחשפו לתכנים שאנו מקפידים לסנן בבית. התחושה היא של פגיעה באמון".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "עם היוודע התקלה הופסקה הפעילות בכיתת המחשבים עד להסדרת הסינון. הנושא טופל בליווי גורמים מקצועיים, ובוצעו פעולות לחיזוק מערך ההגנה כדי למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
