"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא רק מתמטיקה ואנגלית: הבגרויות הכי מפתיעות שאפשר לעשות בישראל
שפות מפתיעות (או שלא), מלונאות, פוליטיקה, בגרות שבה מותר ורצוי להשתמש בקלוד ואחת שרוכבים בה על סוסים – קבלו את המקצועות הלא מובנים מאליהם שתלמידים היום יכולים להיבחר בהם
תשכחו כל מה שידעתם עליהם. מבחן בגרות. צילום: יהושע יוסף

לא רק מתמטיקה ואנגלית: הבגרויות הכי מפתיעות שאפשר לעשות בישראל

שפות מפתיעות (או שלא), מלונאות, פוליטיקה, בגרות שבה מותר ורצוי להשתמש בקלוד ואחת שרוכבים בה על סוסים – קבלו את המקצועות הלא מובנים מאליהם שתלמידים היום יכולים להיבחר בהם

יאיר מורמערכת היום פלוס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

שנת הלימודים עומדת להסתיים, מה שאומר שעונת הבגרויות נמצאת בשיאה – ועבור רובנו, המילה בגרויות מעלה אסוציאציות לנושאים כמו מתמטיקה, אנגלית, ספרות והיסטוריה. אבל משרד החינוך מאפשר היום גם כמה מסלולי בגרות לא צפויים, שיגרמו למבוגרים שבינינו לקנא בדור הצעיר.

איפור, עיצוב שיער וטיפוח החן

כן, קראתם נכון: יש בגרות באיפור. ולא סתם – מדובר בפרויקט גמר שכולל איפור פנטזיה, ביוטי קלאסי, ואפילו אפקטים מיוחדים בתלת-ממד.

אומנויות הבישול והאפייה המלונאית

במגמת מלונאות אפשר להתמחות במטבח – בישול מלונאי ואפייה מלונאית, עם בחינה מעשית ועבודות גמר.

חקלאות – בגרות בסוסים ובגרות בדבורים

יש אפשרויות להתמחות בסוסים או בדבורים, כחלק ממסלולי החקלאות.

סינית

אם בעשור הראשון של המילניום רוב ילדי (ובעיקר ילדות) ישראל צבאו על לימודי ספרדית כדי להבין את "קטנטנות" או "המורדים" בלי כתוביות (או לחזר אחרי בנחמין רוחאס), כיום משרד החינוך מסתכל לאן העולם הולך ומאפשר לתיכוניסטים לעשות בגרות בסינית.

מידע ונתונים

בניגוד לתדמית המיושנת של חינוך פורמלי ובגרויות, משרד החינוך מציע לפחות בגרות אחת ממש עכשווית: הבחינה היא מתוקשבת עם חומר פתוח, ועבודת הגמר כוללת דוח אנליטי, דשבורד והמלצות לקבלת החלטות. ומה שהכי מעניין – המשרד אף מציין במפורש שימוש בכלי AI כחלק מהפרויקט, כך שרשמית, מותר לבקש עזרה מצ’אט-GPT או קלוד בבחינת הבגרות הזו.

תיירות דיגיטלית

תחת מגמת תיירות מחכה הפתעה נוספת: בגרות של 5 יח’ בתיירות דיגיטלית, הכוללת מבוא לתיירות והתמחות ביישומי אינטרנט בתיירות. וזה ממש לא רק איך להשתמש ב-AirBnB.

דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית באנגלית

מגמה בין-תחומית שנלמדת באנגלית בלבד, או כפי שהיא מכונית בתוכנית הלימודים "שפת הדיפלומטיה”. התלמידים לומדים ניהול סכסוכים, גלובליזציה, רטוריקה, נאומים, דיבייטינג, ואפילו תרגום. הרעיון הוא לחנך את בני הנוער להסברה בינלאומית ולהקנות להם כלים לקראת השתלבות באקדמיה ובתעשייה.

חינוך גופני

אם פעם היה צריך לחכות לסיום הצבא ולנסוע לווינגייט, מגמת חינוך גופני בתיכונים משלבת לימודים במדעי התנועה, כושר גופני, היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים, ארגון מפעלי ספורט – ותעודת מדריך כושר בסיום, כך שתוכלו להתחיל לעבוד בחדר כושר ולהרוויח כסף מייד לאחר הסיום.

אמנות חזותית

בבגרות באמנות חזותית מוצעות סדנאות לבחירה: רישום, ציור, פיסול, הדפס, קרמיקה, צילום, אנימציה, מחשב, ויטרז', פסיפס, ושילוב אומנויות.

עיצוב אופנה ותלבושות

מגמת עיצוב אופנה ותלבושות עוברת עדכון שמדגיש שילוב אוריינות דיגיטלית וטכנולוגיות מתקדמות בלמידה ובהערכה. כלומר, לא רק לצייר שמלות – אלא לעצב בעולם שמשתמש בכלים דיגיטליים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...