רצים למרחבים מוגנים ומתכוננים לבגרות: "תתאימו את ההחלטות למציאות!"

מחר אמורה להתקיים בחינת הבגרות בהיסטוריה - אלא שהתלמידים מתקשים ללמוד • הנהגת ההורים הארצית ומועצת התלמידים והנוער הארצית שלחו הבוקר מכתב לשר החינוך יואב קיש, בדרישה לבטל את יתרת בחינות הבגרות לתלמידי קו העימות והאזורים המושפעים מהמצב הביטחוני

בגרות במתמטיקה. צילום: יוסי זליגר

הפסקת האש מול חיזבאללה בצפון נמצאת בקריסה מוחלטת, והתלמידים נאלצים להשתטח על הרצפה או לרוץ למרחבים מוגנים בזמן הלימוד למבחני הבגרות. חודש יוני הוא החודש השני של הבגרויות, ומחר (שני) אמורה להתקיים בחינת הבגרות בהיסטוריה - אלא שהתלמידים מתקשים ללמוד. בחלק מהמקומות אף נאסרה פעילות חינוכית, ולא ברור אם התלמידים יוכלו להגיע להיבחן.

הנהגת ההורים הארצית ומועצת התלמידים והנוער הארצית שלחו הבוקר מכתב לשר החינוך יואב קיש, בדרישה לבטל את יתרת בחינות הבגרות לתלמידי קו העימות והאזורים המושפעים מהמצב הביטחוני.

מתווה הבגרויות לזמן המלחמה: המבחנים יידחו בחודשיים, מבחני המיצ"ב יבוטלו

"אלו לא תנאים שווים"

במכתב דורשים הארגונים לקבוע את הציונים על בסיס ציוני המגן וההערכות הבית-ספריות, לצד מתן אפשרות לתלמידים המעוניינים בכך לגשת לבחינות חיצוניות לשיפור הציון. לדבריהם, "לא ניתן לצפות מתלמידים המתמודדים עם אזעקות, שהייה במרחבים מוגנים ופגיעה ברצף הלמידה להיבחן בתנאים שווים לאלו של תלמידים בשאר חלקי הארץ".

עוד כתבו במכתב: "אם מערכת החינוך אינה מסוגלת להבטיח לתלמידים תנאי לימוד סבירים ורצף לימודי, אין לה זכות מוסרית לדרוש מהם להמשיך ולהיבחן כאילו דבר לא קרה".

לדברי דרור כהן, יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית: "תלמידי הצפון מצפים לקבלת החלטה אמיצה שתכיר באתגרים הלימודיים והרגשיים שלהם בתקופה המורכבת הזאת. אי אפשר לצפות שנמשיך בשגרת לימודים רגילה כשהמציאות הביטחונית לא מאפשרת זאת".

"לא ניתן לצפות מתלמידים המתמודדים עם אזעקות, שהייה במרחבים מוגנים ופגיעה ברצף הלמידה להיבחן בתנאים שווים לאלו של תלמידים בשאר חלקי הארץ", צילום: יהושוע יוסף

אורן אוזן, יו"ר הנהגת ההורים הארצית, הוסיף: "הורים בצפון מוצאים את עצמם כבר חודשים ארוכים מנסים לייצר לילדים שגרה בתוך מציאות שאין בה שום שגרה. אי אפשר לצפות מתלמידים להתכונן לבגרויות בין אזעקות, מרחבים מוגנים וחרדה מתמשכת, ואי אפשר לצפות מהורים להמשיך לחיות בחוסר ודאות כלכלי מוחלט. משרד החינוך חייב לקבל החלטה אמיצה, הוגנת ואחראית שתתאים למציאות בשטח ולא למציאות שהיינו רוצים שתהיה".

ההקלות? גם הן קרסו

נזכיר כי משרד החינוך כבר יצא בהקלות לתלמידי הצפון, אך גם אלו קרסו. כך לדוגמה, תיכוניסטים בקו העימות בצפון קיבלו שאלון מותאם במתמטיקה, שבמסגרתו יוכלו להשיב על פחות שאלות. כמו כן, ניתנה להם האפשרות לבצע שתי בחינות פנימיות בשניים ממקצועות ההומניסטיקה (היסטוריה ואזרחות לכלל המגזרים, ספרות במגזר היהודי, תושב"ע ומחשבת ישראל בחינוך הממלכתי-דתי, יהדות במגזר החרדי ומקצועות המורשת).

בנוסף, יזכו לתוספת של 10% לציון בכלל הבחינות החיצוניות של מקצועות ההגבר. ועדיין, לוח הבגרויות של החודש הקרוב יכלול מקצועות כמו אזרחות, ביולוגיה ומדעי המחשב - ורבים מהתלמידים לא מצליחים להתרכז וללמוד בראש שקט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר