"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא פותר את הבעיה": מתווה הבגרויות החדש מעורר סערה

שר החינוך קיש חשף את מתווה ההקלות לבגרויות הקרבות - והחריג את תושבי קו העימות • ראש מועצה אזורית הגליל העליון: "הלחץ עבד" • הנהגת ההורים הארצית: "מדובר בתוספות חלקיות בלבד, שאינן משנות את התמונה הכוללת"

,עודכן
0השמעה
תלמידים נבחנים בבגרות במתמטיקה (ארכיון). צילום: ללא

ראש מועצה אזורית גליל עליון טען כי החרגתתושבי קו העימותבמתווה ההקלות לבגרויות שנחשף היום (חמישי) - הוא תוצאה של לחץ שהופעל מצד הצפון שעבד.

הקלות בעקבות המלחמה: מתווה הבגרויות החדש של משרד החינוך

אסף לנגלבן, ראש מועצה אזורית הגליל העליון, הודיע הערב כי "הלחץ עבד". עוד הוסיף: "במשרד החינוך הבינו שחייבים להחריג את קו עימות. אני מצפה גם ממשרדים נוספים להציג מתווי פיצויים ותעדוף שיביאו לשיקום הגליל העליון אחרי הזנחה של שנים".

פגישת פורום קו העימות עם מנכ"ל משרד רה"מ (ארכיון),צילום: ללא קרדיט

מנגד, הנהגת ההורים הארצית תקפה את המתווה, בטענה כי ההקלות שנוספו לא מותאמות לצורך המרכזי של התלמידים, הפחתת העומס והלחץ כפי שהובטח.

"הנהגת ההורים הארצית מציינת כי בעקבות הלחץ הציבורי והפעילות מול משרד החינוך, נוספו למתווה הקלות מסוימות, אך לא ההקלות הנדרשות כפי שכלל ההורים, התלמידים, המנהלים, הרכזים ואנשי המקצוע דורשים מתוך צורכי השטח.

"מדובר בתוספות חלקיות בלבד, שאינן משנות את התמונה הכוללת", הוסיפו. "ההקלות שפורסמו אינן נותנות מענה אמיתי לבעיית עומס החומר והמבחנים המוטלים על התלמידים ובפועל אינן מפחיתות את העומס או את הלחץ.

"מתווה לא ברור"

"גם המתווה לצפון אינו ברור ואינו נותן מענה מספק למציאות הייחודית שבה נמצאים תלמידי האזור, שמתמודדים לאורך זמן עם שיבושים מתמשכים, חוסר יציבות ופערים לימודיים משמעותיים. ההתייחסות לצפון במתווה חלקית ולא מספקת, ואינה משקפת את עומק הפגיעה ברצף הלמידה וביכולת של התלמידים להיערך לבחינות בתנאים הוגנים.

אורן אוזן, יו״ר הנהגת ההורים הארצית: "מדובר בצעדים נקודתיים בלבד, שאינם מפחיתים את העומס בפועל ואינם משנים את המציאות היומיומית בבתי הספר. הבעיה המרכזית נותרה בעינה, כמות החומר וכמות הבחינות בזמן קצר מאוד והלחץ על התלמידים נשאר בעינו. אנו נבחן את המשך צעדינו והפעילות בנושא, לרבות החרפת צעדים, עד להשגת הפחתה ממשית בלחץ המוטל על תלמידי ישראל".

הנהגת ההורים מדגישה כי הציפייה היא לשינוי מהותי בתוכן הלימודים עצמו ולא רק להתאמות נקודתיות, בדגש על הפחתת חומר הלימוד באופן שיביא להקלה אמיתית בעומס ובתחושת הלחץ של התלמידים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר