"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סערה בתיכון בת"א: נערה הותקפה באלימות קשה - כשתלמידים צילמו וצחקו

סרטון קשה של תקיפת תלמידת כיתה ט' מסעיר את הרשתות החברתיות • הנהלת בית הספר והנהגת ההורים במסר חריף נגד העומדים מהצד: "לא עצרו לעזור, אנו מזועזעים מהאירוע הקיצוני" • הורי המותקפת בחרו שלא להגיש תלונה במשטרה

,עודכן
0השמעה
הותקפה באלימות קשה - כשתלמידים צילמו וצחקו. צילום: צילום מסך - דניאל עמרם

סרטון אלימות קשה המופץ בימים האחרונים ברשתות החברתיות, שבו נראית תקיפה ברוטאלית של תלמידת כיתה ט' מבית הספר "אליאנס" בתל אביב, מעורר סערה בקרב הורים ואנשי חינוך.

על פי הסרטון והפרטים הידועים, מספר נערות משכבת ט' הגיעו לביתה של תלמידה אחרת, קראו לה לרדת לרחוב ושם החלו להכות אותה. אולם, הזעזוע המרכזי בקהילת בית הספר נובע מכך שמסביב לאירוע נכחו נערים ונערות נוספים שלא נקפו אצבע כדי לסייע, אלא בחרו לשלוף טלפונים, לתעד את המעשה ולהפיצו ברשת.

קבוצת בנות הגיעו לביתה של ילדה לכיתה ותקפו אותה כאשר כל חברי הכיתה מצלמים וצוחקים: האירוע קרה במהלך הסופ״ש ותוכנן היטב, כאשר כל התלמידים מבית הספר אליאנס כיתה ט׳ הגיעו לביתה של אחת הבנות, קראו לה ״לרדת למטה לדבר״ והחלו לתקוף אותה כאשר כולם מצלמים ומעלים לרשתות ולקבוצות הוואצפ.pic.twitter.com/nQJophvkPv

— daniel amram - דניאל עמרם (@danielamram3)February 22, 2026

"שותפים מלאים לאלימות"

בהנהלת בית הספר החליטו שלא לעבור לסדר היום ושיגרו מכתב חריף להורים ולתלמידים. "האלימות שעולה בסרטון לא מתחילה ונגמרת רק באותן נערות שהכו בפועל", נכתב בהודעה. "כל העומדים והעומדות מהצד, שצפו, צילמו, העלו לרשתות ולא עצרו לעזור – שותפים ושותפות לאלימות באופן מלא, ממש כאילו היכו בעצמם".

הנהלת המוסד והנהגת ההורים הוסיפו כי הם רואים באירוע "פועל יוצא של האלימות הגואה ברשתות החברתיות ובארץ". לטענתם, האחריות החינוכית היא לשוחח עם הילדים על המשמעות של השפעה חברתית שלילית והסכנות הטמונות בתיעוד אירועים כאלו.

המשטרה בדקה, ההורים סירבו להתלונן

הסרטון הקשה הגיע גם לידיעת המשטרה, שפתחה בבדיקת הנסיבות. עם זאת, הורי התלמידה המותקפת בחרו בשלב זה שלא להגיש תלונה רשמית, מתוך שאיפה לפתור את הנושא במישור המשמעתי-חינוכי בתוך כותלי בית הספר. "אנו קוראים להורים לפקוח עיניים ולדווח לנו על אירועים חריגים שמתרחשים גם אחר הצהריים", סיכמו בבית הספר. "רק טיפול משותף יוכל למגר את האלימות בקהילה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
כפתור מעקב Google News

כדאילהכיר