לאחר מספר ימים של אי-ודאות, שבהם בנות שלא התקבלו לסמינרים החרדיים נותרו ללא מסגרת לימודית, בהודעה רשמית שפרסמה היום (חמישי) הנהלת איגוד הסמינרים נאמר כי "בהוראת גדולי ישראל תמה סאגת הסמינרים ונמצא פתרון ראוי".
לפי ההודעה, בבית שמש הודיע מנהל סמינר "הסניף" הרב יחיאל מנדלסון כי הוא מקים מסגרת לימודית חדשה עבור כ-45 תלמידות. הצעד נועד לאפשר פתיחת כל כיתות ט' בעיר בהקדם, לאחר שב-1.9 הבנות שעולות לט' נשארו בבית. במקביל, בירושלים, הורה מנהיג הציבור הליטאי הרב דב לנדו לפתוח שתי כיתות נוספות ב"סמינר הישן" היוקרתי והנחשק, לאחר שכתב למנהל המוסד כי "קול שוועת התלמידות זועק ואין אפשרות לעמוד מנגד".
אלא שלצד ההכרזות, גם בבית שמש וגם בירושלים נשמעים חששות כבדים. הורים מזהירים שהפתרונות עלולים להנציח אפליה כלפי בנות ספרדיות בירושלים דרך פתיחת כיתות נפרדות, ובבית שמש - באמצעות ערבוב מחדש של התלמידות, כולל אלו שכבר שובצו. גורמים המעורבים במגעים טוענים כי הכוונה היא דווקא לייצר שיבוץ שוויוני, אך מזהירים מהתנגדות עזה של הורים שיחושו כי ההסדר פוגע בבנותיהן.
בשל המתיחות, ההודעות מבית הרב לנדו מנוסחות בעמימות, כדי לא לתת פתח למלחמות של הורים שירצו להתנגד, ורק לאחר שהפתרון יהיה עובדה מוגמרת - להתמודד עם ההתנגדויות אם וכאשר יצופו.
כך או כך, נותרת שאלה פתוחה: האם הפתרונות בבית שמש ובירושלים באמת סוגרים את סאגת הסמינרים או שמדובר בהפוגה זמנית לפני סיבוב נוסף?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו