בגרויות (אילוסטרציה). צילום: יהושע יוסף

משרד החינוך: התלמידים יבחרו אם לגשת לבגרויות

ציוני המגן יהוו את הציון הסופי בתעודת הבגרות • תלמידים שיבחרו להיבחן יוכלו לעשות זאת בבגרויות מהשבוע הבא • השר קיש: "זה הזמן של מערכת החינוך להיות קשובה לאתגרים"

שר החינוך, יואב קיש, הכריע היום (רביעי) כי ציוני המגן יהוו את הציון הסופי בתעודת הבגרות. תלמידים שיבחרו להיבחן יוכלו לעשות זאת בבגרויות משבוע הבא. הבחינה הראשונה שתתקיים: היסטוריה – ביום שני הקרוב (30.6).

השר קיש אמר כי: "זו אינה החלטה של נוחות – אלא של אחריות. לא ניתן להתעלם מהעומס על הנוער בתקופה זו. עכשיו זה הזמן של מערכת החינוך להיות קשובה לאתגרי התלמידים. החלטתי לקבל את ציון המגן כציון סופי. תלמידים שבכל זאת יבקשו להיבחן יוכלו לעשות זאת.

"זו בחירה שקולה, שנועדה לא רק לתת מענה, אלא גם לייצר ודאות ולהחזיר לתלמידים שליטה. היא מבטאת אמת פדגוגית ואנושית גם יחד, ואת האחריות שמערכת החינוך נושאת כלפי כל תלמיד ותלמידה במדינת ישראל בתקופה מורכבת זו".

במשרד החינוך מציינים כי הההחלטה נשענת על עיקרון פדגוגי ברור: תפקידה של הבחינה לשקף את הדרך שעשו התלמידים – את הלמידה, הידע והמאמץ שהשקיעו – ולא את התנאים הלא שגרתיים של תקופת ההיערכות והעומס הרגשי.

שר החינוך יואב קיש, צילום: גדעון מרקוביץ'

במשרד מדגישים כי לא ניתן יהיה גם להיבחן וגם לבחור לאחר מכן בציון המגן – כל תלמיד יידרש לבחור מראש את הדרך המתאימה לו.

קיש נשאל במסיבת העיתונאים מה חושבים על החלטתו במוסדות להשכלה גבוהה. לטענתו, הוא היה מתואם איתם לאורך התקופה האחרונה. לדבריו, "קיבלנו את כל ציוני המגן של התלמידים ובחנו האם ממוצע המגנים שונה דרמטית משנים קודמות. קיבלתי תשובה שאין סטייה משמעותית והם משיקים לממוצע. המורים לא ניצלו לרעה את האפשרות לתת אקסטרה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...