"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התקנון שונה לקראת הבחירות: עבדת כמאבטח? לא תוכל להתמודד לתפקיד יו"ר אגודת הסטודנטים

יו"ר האגודה באריאל הגיש תלונה לוועדת הבחירות במטרה למנוע ממתחרה אחר להתמודד לתפקיד • הסיבה: עבד בעבר כמאבטח באוניברסיטה – אף שהועסק על ידי חברה חיצונית • התקנון שונה לאחרונה ומגביל מועמדים נוספים בטענות שמקוממות את הסטודנטים

,עודכן
0השמעה
התקנון שונה באופן שמרחיב עוד יותר את הגבלות ההתמודדות. מאבטח (אילוסטרציה). צילום: דודו גרינשפן

בחירות לאגודת הסטודנטים הן עניין סוער מטבעו, אך באוניברסיטת אריאל נדמה שההתרחשות האחרונה שוברת שיאים. יו"ר אגודת הסטודנטים הנוכחי, דידי אביגד, הגיש תלונה לוועדת הבחירות של האגודה בדרישה לפסול את מועמדותו של ישראל זלטה לתפקיד היו"ר. הסיבה: בעבר שימש כמאבטח בקמפוס – אף שלדבריו, הועסק על ידי חברה פרטית ולא ישירות על ידי האוניברסיטה.

במרכז הסערה עומד שינוי בתקנון הבחירות של האגודה, שנעשה לאחרונה ומגביל את הזכות להתמודד. התקנון המעודכן קובע כי מי שעבד מעל שלושה חודשים באוניברסיטת אריאל – לא יוכל להתמודד לתפקיד יו"ר האגודה או לתפקידים בכירים נוספים. "על פי המידע שבידינו, ישראל זלטה עבד כמאבטח או סייר באוניברסיטה במשך שלוש השנים האחרונות", כתב אביגד בתלונתו. "תפקידו כלל סמכויות והשפעה בקמפוס, כולל שליטה על הכניסה והיציאה ממנו".

אוניברסיטת אריאל. חלק מהמתמודדים טוענים כי מדובר במהלך מכוון למניעת התמודדות של מועמדים אחרים,צילום: .

המועמד זלטה הגיב בחריפות וטען כי מדובר בטענה שקרית. לדבריו, "עיקר התלונה היא כי הועסקתי באוניברסיטת אריאל – טענה זו איננה נכונה והינה שקרית. הועסקתי על ידי חברת 'מודיעין אזרחי בע"מ', האחראית על שירותי אבטחה רבים באזור, ואין בינם לבין האוניברסיטה דבר". לטענתו, התלונה נועדה לחבל בבחירות ולהשאיר מועמדת מסוימת כמעט ללא מתחרים: "מטרתן של תלונות אלו היא לפגוע בהליך התקין".

מעבר לכך, התקנון שונה באופן שמרחיב עוד יותר את הגבלות ההתמודדות: הוא קובע כי גם סטודנט שבני משפחתו – לרבות דודים, חותנים, חמים ואף קרובי משפחה חורגים – עבדו באוניברסיטה, ברשות המקומית או האזורית ביהודה ושומרון, ייפסל מהתמודדות. תנאים אלו מקשים על רבים מהסטודנטים – בעיקר מהמגזר הדתי-לאומי – להתחרות על תפקידים באגודה.

התנאים החדשים מקשים על רבים מהסטודנטים, בעיקר מהמגזר הדתי-לאומי, להתחרות על תפקידים באגודה,צילום: lookstudio / Freepik

חלק מהמתמודדים טוענים כי מדובר במהלך מכוון למניעת התמודדות של מועמדים מסוימים. "התקנון שונה במחטף, עם סעיפים שנראים כאילו נכתבו באופן אישי נגד אנשים מסוימים", אמר אחד מהם.

מוועדת הבחירות של אוניברסיטת אריאל נמסר בתגובה: "ועדת הבחירות פועלת באופן עצמאי בהתאם לתקנון שאושר פה אחד – כולל על ידי המועמד ישראל זלטה עצמו. התקנון הינו חוזה מחייב בין העמותה לחבריה. עד כה לא הוגשה כל השגה על אישורו על ידי רשם העמותות".

תגובתו של יו"ר אגודת הסטודנטים דידי אביגד תובא לכשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר