"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד החינוך הציע למנהלים לשאול את ההורים אם הם מרוצים מבית הספר – כמה מהם הסכימו?

הראשות הארצית למדידה והערכה בחינוך ביקשה מהמנהלים לקיים סקר הורים - רובם סירבו • למרות זאת במשרד החינוך דווקא רואים את הנתון כחיובי: "שיעור ההיענות משמעותי וחיובי מבחינתנו"

,עודכן
0השמעה
רק שליש מהמנהלים הסכימו לשלוח סקר שביעות רצון להורי התלמידים. צילום: יהושע יוסף

פוחדים מביקורת? משרד החינוך הציע למנהלי בתי הספר לבצע סקר בית ספרי שיכלול גם את עמדות ההורים – רק שליש (37%) מהם הסכימו לשלוח אותם להורים. יחסים בין מנהלי בית ספר להורי התלמידים הם יחסים מורכבים ולא תמיד יש שביעות רצון של הצדדים אלה מאלה. אלא שנתונים שמתפרסים לבקשת 'ישראל היום' מראים כי לא כל המנהלים רוצים לדעת מה הורי התלמידים חושבים על האופן שבו הם מנהלים את בית הספר.

הראשות הארצית למדידה והערכה בחינוך, שתפקידה לשקף את מה שקורה במערכת הציעה למנהלי בתי הספר לקיים באמצעותה סקר הורים, כחלק ממערך הסקרים השנתי. בסקר אמורים ההורים לענות על מידת שביעות הרצון שלהם ושל ילדיהם מבית הספר. לדוגמא, בין השאלות: האם התלמיד אוהב ללכת לבית ספר או האם טוב לו בבית הספר. הורים גם נדרשו לומר עד כמה הם מרגישים בנוח לשתף את המחנך במידע עבור ילדיהם והאם נפלו קורבן למעשי אלימות בבית הספר – בין אם מדובר על אלימות פיזית או פגיעה ברשתות החברתיות.

במערכת החינוך יש מעל 5,000 בתי ספר ומנהלים, בכל שנה, בהוראת משרד החינוך משתתפים בסקרים הבית ספריים שליש מהמוסדות, לא כולל בתי הספר החרדים. בשנה החולפת לקחו חלק 1,150 בתי ספר - אלא שמנתונים של משרד החינוך רק 403 מנהלי בתי ספר בחרו לבצע את סקר ההורים. המשמעות היא כאמור שרק שליש מהמנהלים (37%) רצו לשמוע מה יש להורים להגיד. בסך הכל השתתפו 72,996 הורים.

במשרד החינוך ציינו כי הם דווקא רואים את הנתון כחיובי: "זו הפעם הראשונה שראמ"ה מציעה לבתי הספר לעשות סקר הורים שכזה, ושיעור ההיענות היה משמעותי וחיובי מבחינתנו". יש לציין כי בשנה שעברה, לאור המלחמה, הסקרים הבית ספריים הוצעו כבחירה לבתי הספר. כ-1,150 בתי ספר בחרו לעשות את סקר התלמידים והמורים. סקר ההורים בא בנוסף לסקר התלמידים והמורים ("סקר האקלים"), ולא במקומו.

403 בתי ספר בחרו לבצע את סקר ההורים - במשרד החינוך ציינו כי הם דווקא רואים את הנתון כחיובי,צילום: אורן בן חקון

מי שיהיו אחראים לנתח את הנתונים הם ראמ"ה שנעזרת במרכז הארצי לבחינות והערכה (מאל"ו) לביצוע חלק מהניתוחים. ניתוח הנתונים עדיין לא הסתיים, במשרד החינוך מעריכים את עלות הסקר בכ-150 אלף שקלים כאשר לכל בית ספר יופק דוח. מדובר ב- 403 דו"חות שעלות כל דו"ח כ- 400 שקלים. במשרד החינוך ציינו כי בחודשים הקרובים יפורסמו התוצאות גם ברמה הארצית וגם ברמה הבית ספרית לציבור הרחב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר