"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השביתה הפיראטית נמשכת: סייעות לא הגיעו לעבודה במחאה על תנאי עבודתן

מדובר במהלך של הימים האחרונים ובו קבוצות של סייעות קוראות לפתוח בשביתה פיראטית ולא להגיע לעבודה –על ידי הוצאת ימי מחלה • לא נפתחו גני ילדים עירוניים (3-6) במספר ערים כמו רחובות, אילת, באר שבע, חולון ועוד • מהלך דומה הובילו הסייעות גם ביום חמישי האחרון ושיתקו מאות גנים ברמת השרון, ראש העין וכדומה • הסייעות טוענות כי הבטחה לה עלה בשכר כבר מהחודש ובכוונתן להפגין מול בית ההסתדרות

,עודכן
0השמעה
גן סגור, אילוסטרציה, צילום: דודו גרינשפן

על רקע האיומים של ההסתדרות לפתוח בסכסוך עבודה מול משרד האוצר על רקע תנאי הסייעות, הבוקר (ראשון) נמשכה שביתה פיראטית, שבמסגרתה הן לא הגיעו לגנים - שכתוצאה מכך לא נפתחו.

במספר ערים הוציאו גם היום סייעות אישור מחלה ולא הגיעו לעבודה והגנים נותרו סגורים. מדובר במהלך של הימים האחרונים ובו קבוצות של סייעות קוראות לפתוח בשביתה פיראטית ולא להגיע לעבודה –על ידי הוצאת ימי מחלה. היום לא נפתחו גני ילדים עירוניים (3-6) במספר ערים כמו רחובות, אילת, באר שבע, חולון ועוד. מהלך דומה הובילו הסייעות גם ביום חמישי האחרון ושיתקו מאות גנים ברמת השרון, ראש העין וכדומה. הסייעות טוענות כי הובטחה להן עלה בשכר כבר מהחודש דבר של התממש ובכוונתן להפגין מול בית ההסתדרות.

הסייעות טוענות כי הובטחה להן עלה בשכר כבר מהחודש, גן סגור אילוסטרציה,צילום: ללא

יש לציין כי ההסתדרות מאיימת בשביתת סייעות שתשתק את גני הילדים ואם לא תהיה התערבות ייתכן וכל המערך יושבת. בהסתדרות המעו"ף אשר מייצגת את הסייעות כבר אמרו כי אם לא תהיה פריצת דרך במשא ומתן מול משרד האוצר והשר העומד בראש בצלאל סמוטריץ' לשיפור תנאי עבודתן ושכרן של הסייעות, יכריז יושב ראש ההסתדרות ארנון בר דוד על סכסוך עבודה וינקטו צעדים ארגוניים. שבועיים מהרגע שבו יוכרז סכסוך העבודה יוכלו בהסתדרות להשבית את מערך הסייעות – והמשמעות, מערכת חינוך שאינה מתפקדת.

ובינתיים מי שמשלמים את מחיר השביתה והגנים הסגורים הם ההורים, טל, אימא לילדה בגן עירייה ברחובות סיפרה: "הגן של הבת שלי סגור מיום שישי וגם היום היה סגור. מדובר צורה נוראית לשביתה. אני והורים אחרים מצדיקים את המאבק, אבל ממש לא בצורה כזאת". לדבריה, עשרות רבות של גנים ברחובות לא נפתחו: "הסייעות עשו שביתה איטלקית, זו אינה דרך מקובלת. הפגיעה היא אך ורק בהורים ובילדים, הרי כשזה לא מאורגן ולא מסודר גם אף אחד לא יקשיב לטענות. כל אחד במדינה הזאת מחליט שהוא לוקח את החוק לידיים, פשוט נורא".

מאיימים בשביתה. יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד,צילום: יח"צ

בינתיים מי שמשלמים את מחיר השביתה והגנים הסגורים הם ההורים, טל, אימא לילדה בגן עירייה ברחובות סיפרה אתמול (ראשון): "הגן של הבת שלי סגור מיום שישי וגם היום היה סגור. מדובר צורה נוראית לשביתה. אני והורים אחרים מצדיקים את המאבק, אבל ממש לא בצורה כזאת". לדבריה, עשרות רבות של גנים ברחובות לא נפתחו: "הסייעות עשו שביתה איטלקית, זו אינה דרך מקובלת. הפגיעה היא אך ורק בהורים ובילדים, הרי כשזה לא מאורגן ולא מסודר גם אף אחד לא יקשיב לטענות. כל אחד במדינה הזאת מחליט שהוא לוקח את החוק לידיים, פשוט נורא".

אירית טרבס, סייעת רפואית בבית ספר בראש העין ממובילות המחאה מספרת: "השכר שלנו פשוט שכר מחפיר ביותר, יש לי 50 אחוז משרה ואני לא מגרדת את ה- 3,000 שקלים בחודש. הרבה סייעות נאלצות לעבוד בשתי עבודות כדי לסגור את החודש. זה לא סכום שאפשר להתקיים בו. בניגוד למורה, כשסייעת עוברת לעבוד ברשות מקומית אחרת אפשר לפגוע לה בתנאים ובדרגה. ההרגשה היא שאין לנו גב, אין מי שיגן עלינו. אנחנו מאוימות על ידי העיריות – כל מי ששבתה בסוף השבוע האחרון קיבלה זימון לשימוע לפני פיטורים".

מלשכת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לא נמסרה התייחסות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר