תלמידים בהפגנת תמיכה במורה

המורה תשוב לכיתה? העירייה תקבע

היום תתכנס ועדה שתערוך שימוע למחנכת • היא עלולה למצוא עצמה ללא כיתתה • רוב ההורים דווקא תומכים בה, בהם הורים שבנם נמצא בקבוצת הווטסאפ שבמרכז הפרשה: "לא נתקלנו במורה כה ראויה ומסורה"

פרשת האלימות בבית הספר התיכון בשרון, שבמרכזה מורה הותקפה על ידי מספר תלמידים, מגיעה לשלב השימוע שבו דווקא המורה עלולה למצוא עצמה ללא כיתתה. המורה זכתה לתמיכת הורי הילדים, והיום יתכנסו שלושה בעלי תפקידים בכירים בעירייה ויקיימו שימוע כדי להחליט מה יעלה בגורלה של המורה שנמצאת בחודשיים האחרונים בלב סערה.

נזכיר: המחנכת הותקפה על ידי שלושה תלמידים, היא התלוננה עליהם והם הושעו מהלימודים. כנקמה על כך התפרסמו התכתבויות של קבוצת ווטסאפ שבה היו חברים המחנכת וחמישה תלמידים ושמה "החמאסניקים והמפקדת", שנסגרה כבר בשנת הלימודים הקודמת. מהחומרים עולה כי מדובר בתלמידים שהיו להם בעיות משמעת, ומטרת הקבוצה היתה למנוע מהם להסתבך. בעירייה טענו כי ההתכתבויות חורגות מתפקידו של איש חינוך וכי הכילו גסויות, שיתוף מידע על צוות בית הספר, וכדומה.

הורים במחלוקת

אמו של אחד התלמידים שהושעה היא פוליטיקאית שמתמודדת בבחירות הקרובות לכנסת ומקושרת לגורמים שונים בעירייה ובמשרד החינוך. אותם גורמים, בהם בכירה במחלקת החינוך בעירייה, כתבו דו"ח שקורא לפיטורי המורה. הבכירה אף תשתתף בדיון היום. מנגד, הורי התלמידים בכיתה דורשים את החזרתה המיידית ללימודים וחזרתה לחנך את הכיתה. כמעט כל מורי בית הספר שלחו מכתב תמיכה במורה ואף סיפרו על מקרי עבר בהם האם הפוליטיקאית התערבה בבית הספר ואיימה בתביעות כלפי מורים. מאז האירוע המורה לא חזרה לבית הספר. ההערכה היא שתוכל לחזור ללמד בבית הספר כמורה מקצועית, אך לא בהכרח תוכל לחזור ולחנך את הכיתה בשנת הלימודים הנוכחית.

"כל שנותינו במערכת החינוך לא נתקלנו במחנכת ראויה כמותה", כתבו הורי התלמידים, שדורשים את החזרתה של המחנכת לכיתה, והוסיפו: "היא דמות מרכזית מאוד בחיי ילדינו. מחנכת מדהימה". הם התייחסו גם להתכתבויות שהתפרסמו: "קראנו את מה שמתיימר להיות אסופת התכתבויות מתוך קבוצת הווטסאפ. אנחנו כאן בשביל להבהיר - מבחינתנו התכתובות האלו לא משנות כלל את העובדה כי מדובר במורה בה אנו בוחרים לחנך את ילדינו. כולנו מאמינים בה וביכולותיה ובוטחים בה עם היקר לנו מכל - הילדים שלנו".

חלק מהורי התוקפים תומכים במורה

בתוך כך, המורה זכתה לגיבוי אפילו מהורים שהבן שלהם היה בקבוצת הווטסאפ שבמרכז הפרשה. הם כתבו למחנכת: "בתקופה קשה זו הרגשנו שוב צורך להביע את תמיכתנו המלאה בך ובפועלך ולחזק אותך. כבר שנים רבות שאנו מלווים את ילדינו במערכת החינוך, ולא נתקלנו במורה כה אכפתית ומסורה שתומכת ומסייעת לתלמידים להפיק את המיטב מעצמם. כולנו תקווה ואמונה שהדברים יתבהרו ותחזרי ללוות את הכיתה".

לאורך כל האירוע עולות שאלות קשות לגבי אופן התנהלות הבכירים בעירייה, ובעיקר כלפי כותבת הדו"ח שמקורבת לפוליטיקאית. משרד החינוך צפוי לבדוק מכתב של מורים שטוען כי האם הפוליטיקאית עשתה במערכת החינוך העירונית ככל העולה על רוחה.

"האירועים שהובילו לבירור נגד המורה אינם המקרה הראשון שבו מעורבים אותם ילדים והורים" טוענים בסביבת בית הספר. "זה דפוס פעולה שבו מהר מאוד מורה מוצא את עצמו תחת איומים בתביעות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...