סיכול של ארבעה מחבלים בתוך שעות: כוחות הביטחון עצרו היום (שבת) בטול כרם את החבר האחרון בחוליה שחוסלה הלילה בג'נין. הפלשתינים פרסמו תיעוד מהפעילות החריגה באזור טול כרם בשעות הצהריים. הפלשתינים דיווחו כי במהלך הפעילות נעצר בחור בשם יוסף מהנא.
בתיעוד ניתן לראות שיירה של ארבעה רכבים. על פי הפלשתינים, הפעילות התרחשה בכפר שוויכה.
המעצר בוצע במסגרת פעילות משותפת של צה"ל ושב"כ בכפר שבמרחב החטיבה המרחבית מנשה. לוחמי יחידת דובדבן ושב"כ עצרו את המחבל החשוד כחבר בחוליית המחבלים שחוסלו במהלך הלילה ע"י לוחמי ימ"מ ושב"כ.
המעצר בוצע לאור יום ועל פי הערכה כי המבוקש יבקש להגיב על חיסול החוליה באמצעות פיגוע נוסף. בנוסף, לוחמי היחידה איתרו נשק מסוג M16 ותחמושת אשר היו ברשותו.
לאחר היערכות משותפת של צה״ל, ימ״מ ושב"כ, חוסלה הלילה חוליית המחבלים שביצעה לאחרונה מספר פיגועים כנגד כוחות הביטחון, ותכננה להוציא לפועל פיגועים נוספים בעתיד הקרוב. חשודים נוספים נעצרו במהלך פעילות הכוחות הלילה
ככל הנראה, חוליית המחבלים, המזוהים עם הג'יהאד האסלאמי, הייתה בדרכה לפיגוע נוסף שסוכל בעקבות המבצע. הבוקר הותר לפרסום שלוחם ימ"מ אחד נפצע באורח קשה. לוחם נוסף נפצע באורח בינוני ושני לוחמים באורח קל. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים רמב"ם.
גורמי ביטחון העריכו כי חוליית המחבלים של הג'יהאד האסלאמי שחוסלה ליד ג'נין הייתה עלולה להיכנס גם לשטח ישראל עם הרכב שלהם דרך פרצה בגבול - ולבצע פיגוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו