מעלה אדומים | צילום: אורן בן חקון

העברת יישובי עוטף י-ם לאחריות מג"ב: התושבים טוענים לעיכוב ביישום התוכנית

במכתב ששלחו נציגי היישובים, הם האשימו את משרדי הביטחון והבט"פ: "עבודת המטה המתארכת שלכם עלולה לעלות לנו בחיי אדם" • על רקע הפיגועים האחרונים באזור, הם דרשו: "קדמו פתרון מיידי לנושא"

נציגי יישובי עוטף ירושלים שלחו היום (רביעי) מכתב מיוחד לשר הביטחון גנץ ולשר הבט"פ בר-לב, ובו הם מאשימים את השרים בכך שעבודת המטה בנוגע להסדרת האחריות הביטחונית של היישובים מתארכת מעבר למשוער, מה שלטענתם פוגע בביטחון התושבים ועלול לעלות בחיי אדם. הנציגים מיישובי גוש אדומים (כפר אדומים, אלון, נופי פרת) ויישובים נוספים באזור (ענתות, גבעון ובית חורון), פנו במכתבם גם ליו"ר ועדות ביטחון פנים וחוץ וביטחון.

כזכור, כפי שפורסם ב"ישראל היום", המל"ל חידשה בחודשים האחרונים את עבודת המטה שנועדה להסדיר סוף סוף את הסוגייה התקציבית, שנים אחרי שהאחריות הביטחונית על יישובי עוטף ירושלים עברה מצה"ל לאחריות מג"ב, בעוד הכסף למימון מרכיבי הביטחון (שמירה, כיתות כוננות, נשקים, ציוד, רכבי ביטחון, העסקת רבש"צים, אימונים וכו') של הישובים נותר בידי צה"ל.

במל"ל הודיעו כי עבודת המטה תושלם בקרוב ותובא כהצעת מחליטים לישיבת הממשלה. כפי שמסתמן, יישובי עוטף ירושלים יסווגו ברמת סיכון גבוהה, והמשמעות היא יותר מרכיבי ביטחון ואמצעי הגנה לישובים שכרגע סובלים מתקצוב מינימלי ביותר של  מרכיבי ביטחון.

חיילי מג"ב., צילום: אורן בן חקון

"לא קיבלנו עדכון על התקדמות התוכנית"

במכתב הזכירו נציגי הישובים ממטה המאבק "דורשים ביטחון לעוטף ירושלים" שבדיון שהתקיים לפני כשבועיים, הועברה תשובת המל"ל כי יספקו תשובה לנושא הרבש"צים באופן מיידי. "נמסר לנו ע"י גורמי הצבא שיקודם פתרון לאחריות על כיתות הכוננות - אימונים ותקציבים", כתבו הנציגים במכתב. "בדיון עלתה גם סוגיית השמירה בשערי היישובים, נמסר לנו שהנושא ייבדק. עד עתה לא קיבלנו עדכון ולא נרשמה התקדמות באף אחד מנושאים אלו", טוענים ומוסיפים: "למרות הדחיפות הרבה של העניין והסכנה לחיי אדם - העבודה מתארכת ומתארכת ועלולה לעלות בחיי אדם".

עוד הם מציינים: "בימים אלו אנו נמצאים בתקופה של עלייה דרמטית באירועי טרור בגזרה. אנו פונים אליכם שוב בבקשה ובדרישה, בשם עשרות אלפי תושבים, לקדם פתרון מיידי לנושא ולפעול למימוש החלטת הממשלה על מנת להקצות את המשאבים ואת כוח האדם הנחוץ, ובכך לוודא שביטחון התושבים נשמר. אל לנו לאפשר מצב של התנערות מאחריותם הביטחונית של הגופים האמונים על שמירת ביטחון האזרחים, ואל לנו לחכות לאסון נוסף חס וחלילה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו