הרס בתי המחבלים | צילום: דובר צה"ל

כוחות הביטחון הרסו את ביתם של שניים מהמחבלים שהיו מעורבים ברצח יהודה דימנטמן ז"ל

הפרות סדר אלימות התפתחו במהלך הפעילות, כאשר מחבלים חמושים ירו לעבר הכוחות וצה"ל הגיב באש • מנכ"ל בצלמו: "שידע כל מחבל נוסף שביתו יהרס וחיי בני משפחתו יפגעו"

כוחות צה"ל ומג"ב הרסו הלילה (בין שני לשלישי) את ביתם של שניים מהמחבלים המעורבים בפיגוע הירי סמוך לחומש בו נרצח יהודה דימנטמן ז"ל. הפרות סדר אלימות התפתחו במהלך הפעילות, כאשר מחבלים חמושים ירו לעבר הכוחות וצה"ל הגיב באש.

הרס ביתם של שניים מהמחבלים שהיו מעורבים ברצח יהודה דימנטמן ז"ל %2F%2F קרדיט%3A דובר צה"ל

כאמור, הכוחות הרסו הלילה את ביתו של המחבל מוחמד ג'ראדאת, וכן את הקומה בה התגורר ג'ית ג'ראדאת בכפר 'סילת א חארתייה' שבחטיבה המרחבית "מנשה".

במהלך הפעילות להריסת הבתים התפתחו הפרות סדר אלימות בהם עשרות יידו אבנים, השליכו בקבוקי תבערה, מטענים ורימונים מאולתרים לעבר הכוחות. הלוחמים פעלו באמצעים לפיזור הפגנות ובירי. נוסף על כך, במהלך הפעילות ירו מחבלים חמושים לעבר הכוחות. לוחמי צה"ל השיבו באש וסיימו בהצלחה את משימתם.

הכוחות בכפר 'סילת א חארתייה', צילום: דובר צה"ל

הריסות הבתים בוצעו בהתאם לצווים של מפקד פיקוד המרכז, לאחר שנדחו עתירות לביטול הצווים שהגישו לבג"ץ משפחות המחבלים. במקביל הגישה התביעה הצבאית כתבי אישום נגד המחבלים לבית המשפט הצבאי. כזכור, ביתו של המחבל מחמוד ג'אראדת נהרס ב-14 בפברואר 2022.  נוסף על כך, בראשון במרץ 2022 הוצא צו להחרמה והריסת ביתו של המחבל עמר ג'אראדת.

"אנחנו מברכים את צה"ל על סיום ההרס", אמר שי גליק, מנכ"ל בצלמו שמייצג את משפט דימנטמן. "ההרס איננו מהווה נחמה כי אם הקלה - שידע כל מחבל נוסף שביתו יהרס וחיי בני משפחתו יפגעו. אנחנו מחכים להשלמת הריסת בית הסייען הנוסף בהקדם כדי לשדר מסר מרתיע נוסף לסייענים - גם אתם הורסים במו ידיכם את חיי בני משפחתכם. נמשיך ונעקוב כדי שנישאר המשפחה השכולה האחרונה בישראל ולא יצטרפו אלינו עוד משפחות שכולות".

יהודה דימנטמן ז"ל, צילום: ללא

מישיבת חומש נמסר: "הריסת בתיהם היא תשלום ראשון ונמוך ביחס למעשה הרציחה, ואנחנו מקווים שיתאפשר להשית עליהם אף עונש מוות. יחד עם זאת, ההרס מזכיר לנו שלרוצחים היתה מטרה מוצהרת שנאמרה על ידם - לגדוע את הישיבה בחומש. כל עוד ממשלת ישראל לא מסירה מהשולחן את ההחלטה להרוס את הישיבה, תהיה ענישת המחבלים שווה לקליפת השום שכן מטרתם, להרוס את חומש, תושג על ידי ממשלת ישראל. אנחנו קוראים לממשלה לקיים את הבטחת חבריה, לעצור את הרס הישיבה ולא להמשיך את מה שהמחבלים התחילו".

מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי זיאד נח'אלה אמר כי "הרס ופיצוץ הבתים של אנשי הג'יהאד בנפת ג'נין לא יהרסו את רצון הג'יהאד וההתנגדות בקרב העם הפלשתיני, הארגון ואנשיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...