צה"ל חשף היום (חמישי) בחשבון הטוויטר של דובר צה"ל בשפה הערבית, קצין בצבא סוריה, האחראי על התצפיות בגבול רמת הגולן ומסייע לפעילות חיזבאללה ומפקדת הדרום באזור החיץ.
בכמה מקרים בעבר, דמויות שנחשפו על ידי צה"ל באופן דומה, כמו בהאא אבו אלעטא, חוסלו תקופה מסוימת לאחר מכן. לכן, החשיפה של צה"ל עשויה לשמש כאזהרה כלפי אלחסן.
על פי הודעתו של הדובר סא"ל אביחי אדרעי, הקצין הוא בשאר אלחסין, בן 30 ותושב עכרמה שבאזור חומץ, מכהן כמפקד פלוגת הסיור בחטיבה 90, משמש כחוליה מקשרת עיקרית בין מפקדת הדרום של חיזבאללה לגיס 1 של צבא סוריה ופועל בשיתוף פעולה עם חאג' האשם, אחראי מפקדת הדרום, ועם בנו, ג'ואד האשם, אחראי גזרת דיוויזיה 7 מטעם מפקדת הדרום.
מתוקף תפקידו כאחראי על התצפיות כחלק ממערך המודיעין של החטיבה בצבא סוריה, עוסקת בשאר בשגרת התצפיות, בתחומי החקר של עמדות התצפית ובסיורים שונים בחזית. חלק מסיוריו של אלחסין מתקיימים באזור החיץ, בהם על פי הסכם הפרדת הכוחות מ-1974 אסורה נוכחות צבאית סורית.
בצה"ל אומרים שכחלק מתפקידו, נקיב בשאר מלווה אנשי חיזבאללה שונים ואף מתאם טיפול ותיקון עמדות תצפית השייכות לחיזבאללה ולעיתים אף לאיראן. לא פעם עושה ארגון הטרור חיזבאללה שימוש בתוצרים של עמדות תצפית אשר מתופעלות ע"י הקצין.
"בשאר אלחסין וחטיבה 90 אליה הוא משתייך, פועלים בשיתוף פעולה עם ארגון הטרור חיזבאללה ועם איראן, תוך ניצול המצב הקשה בדרום סוריה ושימוש ציני בתושבי המקום", נכתב בהודעתו של סא"ל אביחי אדרעי. "כוחות צה"ל עוקבים אחר הנעשה מעברו השני של הגבול ואחרי כל אדם המנסה לפגוע בביטחון מדינת ישראל ואזרחיה. המשטר הסורי אחראי לכל פעילות המבוצעת משטחו נגד מדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו