"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היסטוריה במרוקו: גנץ חתם על הסכם שיאפשר קניית אמצעי לחימה מישראל

שר הביטחון מקיים ביקור רשמי במדינה, ומדובר בביקור פומבי ראשון של קצינים ישראלים מאז נחתמו הסכמי אברהם • ההסדר כולל הסדרת שיתוף הפעולה המודיעיני, רכש ביטחוני וקיום אימונים משותפים

לילך שובל , מרוקו
, עודכן
0השמעה

שר הביטחון גנץ חתם על הסכם ביטחוני היסטורי עם מרוקו // צילום: אלעד מלכה וטל עוז, משרד הביטחון

שר הביטחון, בני גנץ, חתם היום (רביעי) על מזכר הבנות ביטחוני היסטורי עם מרוקו.

מדובר בביקורו הראשון של שר ביטחון ישראלי במרוקו, והפעם הראשונה שבה קצינים ישראלים דורכים על אדמת מרוקו בביקור רשמי.

גנץ ושר ההגנה המרוקאי חתמו על הסכם ביטחוני, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
שר הביטחון גנץ בפגישה עם שר ההגנה של מרוקו, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
גנץ בביקורו במרוקו, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון גנץ חתם עם שר ההגנה המרוקאי עבד אל-לטיף לודיי על הסכם שיתוף פעולה ביטחוני עם מרוקו, שמספק מסגרת עבודה ליחסי הביטחון בין שתי המדינות, ויאפשר רשמית את תחילת שיתוף הפעולה הביטחוני.

ההסדר כולל בין היתר את הסדרת שיתוף הפעולה המודיעיני, יאפשר קשרים בין התעשיות, רכש של אמצעי לחימה ביטחוניים וקיום אימונים משותפים. שר הביטחון ביקש להודות בפגישה למלך מוחמד החמישי ולשר ההגנה על פעולותיהם לחיזוק ולהרחבת היחסים בין המדינות.

שר הביטחון גנץ סייר במאוזוליאום של המלך מוחמד החמישי במרוקו, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון הדגיש בפגישתו עם שר ההגנה את חשיבות האצת שיתוף הפעולה, ליציבות האזור ולשגשוגו, והביע תקווה שהוא יהיה פתיח להרחבה נוספת של הסכמי הנורמליזציה.

גנץ אמר: "חתמנו עכשיו על הסכם מסגרת לשיתוף פעולה ביטחוני בכל המובנים עם מדינת מרוקו, זה דבר מאוד משמעותי שיאפשר לנו גם להחליף דעות, יאפשר להיכנס לפרויקטים משותפים, יאפשר יצוא ישראלי לכאן. אני חושב שהיחסים בין מרוקו לישראל צריכים להמשיך ולהתהדק, להמשיך להתפתח ולהתרחב ואני שמח שיש לנו חלק בעניין הזה".

גנץ המריא לביקור היסטורי במרוקו // צילום: לילך שובל

מוקדם יותר הבוקר, ערך שר הביטחון טקס במאוזוליאום של המלך מוחמד החמישי, ביחד עם ח״כ יעקב מרגי וח״כ רות וסרמן לנדא, וחברי המשלחת הישראלית.

גנץ נפגש עם רמטכ״ל מרוקו, ובהמשך יקיים פגישות ביטחוניות נוספות, ייפגש עם שר החוץ ויבקר ביחידת הצנחנים הראשונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר