"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איזנקוט רמז: האופוזיציה לנתניהו הטעתה את הציבור בקשר למבצע "מגן צפוני"

הרמטכ"ל לשעבר דיבר בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי, ואמר: "בגלל מציאות פוליטית ורצון של גורמים מסוימים להציג את המבצע נגד מנהרות חיזבאללה כנובע מצרכים פוליטיים, צה"ל התמודד עם הצורך להסביר שהפעולה איננה 'פייק'" • האלוף במיל' ניצן אלון התייחס להפלת מגדל התקשורת ברצועת במהלך מבצע "שומר החומות": "פיגוע עצמי תודעתי"

, עודכן
0השמעה
איזנקוט במכון למחקרי ביטחון לאומי, ארכיון, צילום: גדעון מרקוביץ'

"האמון של הציבור הוא מרכיב משמעותי מאוד בתפיסת הניצחון": הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל גדי איזנקוט ואלוף (מיל') ניצן אלון השתתפו היום (ראשון) בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי שבאונ' ת"א, שעסק בביטחון לאומי ודמוקרטיה בעידן של פוסט אמת ופייק ניוז.

איזנקוט בכנס ביטחון לאומי ודמוקרטיה בעידן של פוסט אמת ופייק ניוז // צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אונ' תל אביב

בדבריו, התייחס איזנקוט למבצע חשיפת מנהרות הטרור בצפון וההתמודדות עם דעת הקהל הישראלית: "מה שהיכה בי, בעיקר לקראת סוף תפקידי, זה המבצע נגד המנהרות ההתקפיות בלבנון. ארגון חיזבאללה וכוח קודס בנו במשך למעלה מעשור יכולת התקפית לתוך שטח מדינת ישראל, בתכנית הדגל העיקרית שלהם. כשהתחלנו את המבצע הזה וניסינו לשדר אותו לעם ישראל, פתאום הבנו שיש פה מאבק גדול מאוד על דעת הקהל. ראינו את העוצמה של הרשתות החברתיות ושל התקשורת הישראלית והמציאות המאוד ייחודית, הפוליטית, של המדינה. מול העובדות שניסינו להציג, שמדובר באירוע שהוכן במשך עשור ותכנית מסוכנת ביותר, מצאנו תקשורת ששידרה דברים אחרים לגמרי- שהכל נעשה מטעמים פוליטיים".

השמדת מנהרת הדגל של חיזבאללה שאותרה במבצע "מגן צפוני"

הוא הוסיף: "אנחנו עושים מאמצי תודעה על האויב אבל מצד השני האמון של הציבור הישראלי הוא מרכיב משמעותי מאוד בתפיסת הניצחון. מצאתי את עצמי מתמודד, והצבא עדיין מתמודד, עם מציאות מאוד מורכבת: להסביר שהמבצע הזה הוא סופר חשוב, שהוא אמיתי ולא מבצע פייק. בימים הראשונים היה קשה מאד להסביר- עד שהורדנו עיתונאים למטה בעומק של 84 מטרים והראנו להם את המנהרה שנמצאת מאחורי זרעית".

האלוף אלון, שביצע את התחקיר הצה"לי בתחום ההשפעה, התייחס לתפקודו של צה"ל במבצע "שומר החומות" ואמר כי "תקיפת משרדי AP במבצע 'שומר החומות' הייתה פיגוע עצמי תודעתי, גול עצמי מבחינתנו. לא כולם בצה"ל מקבלים את זה אבל אני משוכנע שמדובר בטעות. ההישג המבצעי לא היה פרופורציונלי לחלוטין בהשוואה לנזק הדיפלומטי והתודעתי שהדבר הזה יצר".

הפלת מגדל אל ג'לאא במבצע "שומר חומות", צילום: אי.פי.איי

עוד אמר אלון: "אני חושב שההצלחה של צה"ל במימד התודעתי הכולל היא מאוד חלקית. יש שורה ארוכה של לקחים - התיאום הבין ארגוני, ההתארגנות בתוך צה"ל, המיצוי והניצול של טכנולוגיות שקיימות ועוד שורה רבה של לקחים שאני מקווה שייושמו בתוך צה"ל ובמערכת הלאומית. אני חושב שאנחנו עדיין מאוד חלשים ביכולת להשפיע על דעת קהל רחבה בעזה בזמן לחימה ולגרום ללחץ הזה להגיע למקבלי ההחלטות בחמאס. כן יש לזה כמובן השפעה לדעת הקהל הרחבה על המערכה עצמה. תוך כדי לחימה מאוד קשה לייצר השפעה אפקטיבית על עצירת הלחימה או כל דבר אחר, אחרי על היבטים של הרתעה, מה משמעות מהלכים כאלה ואחרים בוודאי שיש השפעה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר