צה"ל ושב"כ חיסלו את ראש ארגון הטרור בח'אן יונס: "שיתף פעולה עם החמאס"

רמדאן מחמד אשחאדה דיאב, שעמד בראש ועדת ההתנגדות העממית בח'אן יונס, חוסל בתקיפה אווירית ברצועת עזה • לפי צה"ל ושב"כ, הוא קידם פיגועים נגד כוחות הביטחון ואזרחי ישראל ופעל לשיקום יכולות חמאס תוך הפרת הפסקת האש

רמדאן מחמד אשחאדה דיאב , דובר צה"ל
רמדאן מחמד אשחאדה דיאב | צילום: דובר צה"ל

צה"ל ושב"כ חיסלו אמש (רביעי) את המחבל רמדאן מחמד אשחאדה דיאב, ששימש כראש ועדת ההתנגדות העממית בח'אן יונס.

חיסול מפקד מחלקת נוח'בה ומחבל נוסף מחמאס | דובר צה"ל

"ועדת ההתנגדות העממית" הוא ארגון טרור פלסטיני שהוקם בשנת 2000. ארגון זה, שבעבר היה כפוף לתנועת פת"ח כיום מקושר לארגוני הטרור חמאס, חיזבאללה ומשמרות המהפכה של משטר הטרור האיראני.

מחבלי הארגון לקחו חלק בפשיטה לשטח הארץ ב-7 באוקטובר, רצחו וחטפו אזרחים וחיילים לרצועת עזה. לאורך המלחמה הארגון הוציא לפועל מספר רב של מתווי טרור נגד כוחותינו בשיתוף פעולה עם חמאס.

לאורך המלחמה ובפרט בעת האחרונה המחבל קידם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל ופעל לשיקום יכולות ארגון הטרור חמאס, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. המחבל חוסל מהאוויר במטרה להסיר את האיום שהיווה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר