צה"ל יתגבר כוחות ביו"ש לקראת המסיק הפלשתיני והבחירות

התגבור צפוי להתחיל בשבוע הבא, על רקע העלייה באירועי החיכוך באזור • במערכת הביטחון טוענים כי מדובר בהתארגנות מסודרת של ישראלים, לצד פעילי שמאל שמגיעים לאבטח את המסיק

מתפרעים ביהודה ושומרון , רויטרס
מתפרעים ביהודה ושומרון | צילום: רויטרס

על רקע העלייה באירועי החיכוך ביהודה ושומרון ולקראת הבחירות המתקרבות, צה"ל צפוי לתגבר בשבוע הבא כוחות ביהודה ושומרון. התגבור יופנה בעיקר לאבטחת המסיק הפלשתיני, לאחר שמאות ישראלים מנסים להפריע למסיק, ואחרים, פעילי שמאל ואנרכיסטים, מנסים לאבטח את המוסקים.

גורמים בכירים שעימם שוחחנו מדגישים כי "כבר לא מדובר בקומץ, אלה לא שוליים קיצוניים. מאות ישראלים רבים משתתפים באירועים הללו, וזה נעשה בגיבוי הממשלה".

תיעוד מתוך אירוע תקיפת צלמת "הוושינגטון פוסט" במסיק זיתים // רשתות חברתיות

במערכת הביטחון קובלים על כך שמדובר בהתארגנות מסודרת של ישראלים שמנסים למנוע את המסיק, ועל פסקי הלכה של רבנים הקוראים לבצע "מסיק זיתים בארץ הקודש". בפסק הלכה של הרב דוב ליאור, למשל, נכתב: "מותר ליהודים למסוק את הזיתים אף בשטחים הרחוקים מהיישובים היהודיים כידי לגלות ברבים את בעלותנו אל הארץ ומקיימים בזה את מצוות כיבוש הארץ". במקביל, כאמור, נרשמות התארגנויות גם של פעילי שמאל.

נזכיר כי הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, אמר בעבר כי צה"ל אינו יכול לשים חייל בכל נקודה ביהודה ושומרון. נכון לרגע זה, צה"ל מאבטח כשני אחוזים מהמסיק הפלשתיני. הצבא מצוי בין הפטיש לסדן, כאשר הוא הגוף היחיד שמנסה להתמודד עם התופעה, שבמסגרתה מגיעים מאות יהודים להפריע למסיק הפלשתיני, לרוב בשטחי A ו-B. המשטרה, מצידה, כמעט שאינה עושה דבר, וגם באירוע הנוכחי אין עצורים, ואילו שירות הביטחון הכללי אינו עושה גם הוא את עבודתו.

תגבור הכוחות הצפוי בימים הקרובים ביו"ש יגיע מתוך סדר הכוחות המצומצם של צה"ל, שכידוע, פרוס כעת בתוך לבנון, בתוך סוריה ובעזה. אותם חיילים, כאמור, יידרשו לאבטח את המסיק הפלשתיני כדי למנוע התפרצות לקראת הבחירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר