הממשלה אישרה הקצאת מיליארדי שקלים לרכש מסוקי אפאצ'י

אישור התקציב בוצע במשאל בין שרי הממשלה למה שהוגדר כצורך ביטחוני דחוף • המקור התקציבי לכספים יגיע מקיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה וכן מתקציבי 2027-2029, בין היתר מכספים שיועדו לתוכנית החומש במגזר הערבי • במערכת הביטחון טוענים כי מדובר בכספים שכבר אושרו ולא הועברו - וכי לא מדובר באירוע חירום

צורך ביטחוני שאינו סובל דיחוי. מסוקי אפאצ'י של חיל האוויר האמריקני | צילום: AFP

הממשלה אישרה הבוקר (רביעי) במשאל טלפוני דחוף הקצאה של מיליארדי שקלים לצורך מה שהוגדר כ"רכיש ביטחוני דחוף שאינו סובל דיחוי". ל"היום" נודע כי מדובר בכספים המיועדים לעסקת רכש מסוקי אפאצ'י בהיקף של מיליארד דולר, וכן להצטיידות כללית של משרד הביטחון.

המקור התקציבי לרכש יגיע מתקציב 2026, מקיצוץ רוחבי של 2-3 מיליארד שקלים במשרדי הממשלה, וכן ומהתקציבים לשנים 2027-2029. בין היתר הכספים צפויים להילקח מתקציבים שיועדו לתוכנית החומש בחברה הערבית.

נתניהו%3A נרכוש טייסות חדשות ונגדיל את תקציב הביטחון ב-350 מיליארד שקל (מאי 2026) %2F%2F

ממערכת הביטחון נמסר כי מדובר בכספים שאושרו כבר על ידי ראש הממשלה אולם טרם הועברו. "אם הדרך של האוצר היא להביא את הכסף מקיצוץ במשרדים אחרים - זה שלהם. בכל מקרה מדובר בכסף שהיה ידוע מראש, ולא מדובר באירוע מתפרץ שמצריך פעולת חירום של האוצר", אמר ל"היום" גורם בכיר במערכת הביטחון. 

כזכור, רק לאחרונה פספסה ישראל את המועד האחרון שנקבע להזמנת 12 מסוקי הקרב, לאחר שתי דחיות קודמות שאפשר משרד ההגנה האמריקני. רכש המסוקים נעשה כחלק מהסקת המסקנות של צה"ל לגבי מכלול האיומים שיידרש להתמודד עימם בשנים הקרובות. המועד האחרון לרכש המסוקים עבר ב-7 באוקטובר השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...