יומיים לאחר האסון בצפון רצועת עזה, בו נהרגו רס"ר במיל' נדב קלי ורס"ר במיל' אופק מועלם ז"ל בתאונה מבצעית שנגרמה מפיצוץ רחפן צה"לי, שיתפו אביו של נדב, יואב, וזוגתו רותם מנדלבאום, מעט על דמותו, על אהבתו הגדולה למוזיקה ועל היוזמה שקידם יחד עם אופק - והצילה חיים.
בריאיון לתוכנית "מעבירים לראשון" בכאן רשת ב', סיפר האב יואב כי בנו נדב וחברו אופק מועלם הובילו, מיוזמתם, בתחום הפעלת הרחפנים בצה"ל, עוד בטרם הוכנס השימוש בהם באופן ממוסד בצבא. "הם הכניסו את זה ממש על הגבול, גבול הצפון, והפעילו רחפנים במוטיבציה אישית שלהם, מתוך לימוד אישי שלהם, מתוך זה שהם קנו את הרחפנים. הם דאגו להביא רחפנים, לא היו רחפנים בצבא בתקופה הזאת. זה פרויקט אישי שלהם, ואני יכול לומר באחריות שהם הצילו לא מעט חיים" שחזר האב.
קלי, בן 24 מהר חלוץ שבגליל העליון, הובא בסוף השבוע למנוחות בבית העלמין במועצה האזורית משגב. חברו, רס"ר במיל' אופק מועלם בן ה-23, נטמן בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.
"הוא אפילו לא חזר הביתה"
אביו של נדב תיאר תחנות משמעותיות בחייו של בנו, החל מהילדות בגליל: "נדבי שלנו, הוא הבן הקטן שלנו, נולד בארצות הברית ואחרי כמה חודשים חזרנו איתו לבית שלנו כאן בגליל", תיאר קלי. "הוא היה תינוק קטן ופעלתן מאוד. אהב לעשות ספורט וכל מיני דברים כאלה, הרפתקאות של ילדים. נסע בירידה במהירות על הבימבה, עוד לפני האופניים. היה כאן באמת חלק מחבורה גדולה של מחזור של ילדים ביישוב שלנו, בחלוץ, שגדלו יחד כאן".
קלי תיאר גם את אהבתו של נדב למוזיקה: "אני מנגן וגם יעל אמא שלו מנגנת. הוא היה מוקף מוזיקה, ובהיות וזו אהבת חיינו עודדנו אותו לנגן. כשהוא היה קטן יש פסנתר בבית אז הוא קצת ניגן עליו. באמת הוא גדל עם מוזיקה כמשהו טבעי בקלידים, ואז כשהוא גדל חשבנו שנכון להרחיב את היכולות של המוזיקה כי הוא כל כך אוהב את זה, אז הוא למד תופים כאן ביישוב".
בת זוגו, רותם מנדלבאום, סיפרה על רוח הרעות שאפיינה אותו, כשהמשיך ישירות מהשירות הסדיר אל המילואים בשיא הלחימה: "הוא אפילו לא חזר הביתה. זה היה לגזור את החוגר בשטחי הכינוס ולהמשיך ישר, בשיא הלחימה בגזרה הצפונית. הקשר שלו עם החיילים שלו היה כמו משפחה שנייה – הם היו שנתיים שלמות יחד מגלגול הטירונות ועד הגדוד. האנשים שם והחברות העמוקה זה מה שהחזיק אותו, ובשביל זה הוא הלך".
האסון אירע ביום חמישי, במהלך פעילות מבצעית של גדוד 7007 בצפון הרצועה. לוחמי הגדוד הטיסו רחפן בפעם השנייה באותו יום. זמן קצר לאחר ההמראה הוא נפל בתוך שטח המוצב ולא התפוצץ. קלי ומועלם ניגשו אליו, ככל הנראה כדי לברר מה התקלה, ורגעים ספורים לאחר מכן הרחפן התפוצץ. השניים פונו במצב קשה במסוק לבית החולים ברזילי באשקלון, ושם נקבע מותם.
בעקבות האירוע הורה מפקד זרוע היבשה הבוקר להפסיק למשך 48 שעות את השימוש ברחפנים תוקפים בצה"ל. הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, מינה צוות מומחים בראשות תת-אלוף שיבחן את נסיבות האסון. בין הכיוונים הנבדקים: תקלה טכנית וטעות אנוש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
