"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צה"ל: חוסל מחבל נוח'בה שהיה מעורב בחטיפת לוחמי השריון ב-7 באוקטובר

צה"ל מסר כי ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל פשט לשטח ישראל ב-7 באוקטובר והיה מעורב בהיתקלות עם לוחמי טנק ובחטיפתם של עומר נאוטרה, עוז דניאל ונמרוד כהן • לפי הצבא, במהלך המלחמה היה מעורב גם במארבים נגד כוחות צה"ל

| עודכן:
0השמעה
המחבל ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל, ראש חוליית נוח'בה , דובר צה"ל
המחבל ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל, ראש חוליית נוח'בה | צילום: דובר צה"ל

צה"ל הודיע היום (רביעי) כי תקף בשבוע שעבר במרחב חאן יונס שבדרום רצועת עזה וחיסל את ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל, ראש חוליית נוח'בה בזרוע הצבאית של חמאס, כך מסר דובר צה"ל.

חיסול ראש חוליית נוח'בה ברצועת עזה // דובר צה"ל

לדברי צה"ל, אסמעיל פשט ממרחב דרום רצועת עזה לשטח ישראל ב-7 באוקטובר ולקח חלק בהיתקלות מול לוחמי השריון מטנק מספר 3 ובחטיפתם של סרן עומר נאוטרה ז"ל, סמ"ר עוז דניאל ז"ל וסמל נמרוד כהן. במהלך ההיתקלות נפגע נהג הטנק, סמל שקד דהן ז"ל.

אורנה ורונן נאוטרה, הוריו של סרן עומר מקסים נאוטרה, התייחסו לחיסולו של המחבל. לדבריהם, החיסול מביא עמו "מעט נחמה וסגירת מעגל חשובה", אך אינו מפחית מעוצמת הכאב והזעם על מחיר הטרגדיה.

"עומר, עוז ושקד שילמו בחייהם, ונמרוד שרד כמעט שנתיים בשבי חמאס עד ששב הביתה", מסרו. "העבודה שמבצעים צה"ל וכוחות הביטחון בשטח ראויה לכל הערכה. אך לצד סגירת החשבון עם מי שביצעו את הזוועות, אסור שהמחדל הנורא של 7 באוקטובר יישאר ללא חקירה מלאה וללא לקיחת אחריות".

עוד התייחסו אורנה ורונן נאוטרה לאמירה "נהיה ראויים", שלדבריהם נשמעת שוב ושוב מאז 7 באוקטובר. "להיות ראויים פירושו, בראש ובראשונה, לקחת אחריות", אמרו. לדבריהם, יש "להביט ביושר במה שקרה, לחקור כיצד התאפשר המחדל הזה, להפיק את הלקחים ולעשות הכול כדי שלא יחזור".

בסיום קראו השניים להקמת ועדת חקירה ממלכתית עצמאית. "הלוחמים, אזרחי ישראל, משפחות הנופלים והחטופים - כולנו זכאים לתשובות מלאות ולאמת", מסרו. "זו אינה רק חובה כלפי העבר. זו האחריות שלנו כלפי העתיד".

עומר נאוטרה | צילום: באדיבות המשפחה

במהלך המלחמה, לפי צה"ל, אסמעיל היה מעורב במארבים מול כוחות צה"ל במטרה לפגוע בהם.

עוד נמסר כי בתקופה האחרונה קידם אסמעיל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. בצה"ל אמרו כי הוא חוסל במטרה להסיר את האיום שהיווה.

נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום "פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול להסרת איומים מיידיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר