צה"ל הודיע היום (רביעי) כי תקף בשבוע שעבר במרחב חאן יונס שבדרום רצועת עזה וחיסל את ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל, ראש חוליית נוח'בה בזרוע הצבאית של חמאס, כך מסר דובר צה"ל.
לדברי צה"ל, אסמעיל פשט ממרחב דרום רצועת עזה לשטח ישראל ב-7 באוקטובר ולקח חלק בהיתקלות מול לוחמי השריון מטנק מספר 3 ובחטיפתם של סרן עומר נאוטרה ז"ל, סמ"ר עוז דניאל ז"ל וסמל נמרוד כהן. במהלך ההיתקלות נפגע נהג הטנק, סמל שקד דהן ז"ל.
אורנה ורונן נאוטרה, הוריו של סרן עומר מקסים נאוטרה, התייחסו לחיסולו של המחבל. לדבריהם, החיסול מביא עמו "מעט נחמה וסגירת מעגל חשובה", אך אינו מפחית מעוצמת הכאב והזעם על מחיר הטרגדיה.
"עומר, עוז ושקד שילמו בחייהם, ונמרוד שרד כמעט שנתיים בשבי חמאס עד ששב הביתה", מסרו. "העבודה שמבצעים צה"ל וכוחות הביטחון בשטח ראויה לכל הערכה. אך לצד סגירת החשבון עם מי שביצעו את הזוועות, אסור שהמחדל הנורא של 7 באוקטובר יישאר ללא חקירה מלאה וללא לקיחת אחריות".
עוד התייחסו אורנה ורונן נאוטרה לאמירה "נהיה ראויים", שלדבריהם נשמעת שוב ושוב מאז 7 באוקטובר. "להיות ראויים פירושו, בראש ובראשונה, לקחת אחריות", אמרו. לדבריהם, יש "להביט ביושר במה שקרה, לחקור כיצד התאפשר המחדל הזה, להפיק את הלקחים ולעשות הכול כדי שלא יחזור".
בסיום קראו השניים להקמת ועדת חקירה ממלכתית עצמאית. "הלוחמים, אזרחי ישראל, משפחות הנופלים והחטופים - כולנו זכאים לתשובות מלאות ולאמת", מסרו. "זו אינה רק חובה כלפי העבר. זו האחריות שלנו כלפי העתיד".
במהלך המלחמה, לפי צה"ל, אסמעיל היה מעורב במארבים מול כוחות צה"ל במטרה לפגוע בהם.
עוד נמסר כי בתקופה האחרונה קידם אסמעיל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. בצה"ל אמרו כי הוא חוסל במטרה להסיר את האיום שהיווה.
נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום "פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול להסרת איומים מיידיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
