חייל צה"ל תועד היום (שבת) יורה לעבר פלסטיני שעמד מולו. הפלסטיני שנפצע נראה בתיעוד מסתכל שמאלה, ומיד אחר כך נשמעות שלוש יריות. הוא פונה על ידי הסהר האדום לבית חולים. בצה"ל לא אמרו בתגובה כי אותו פלסטיני היווה איום על הכוחות ומסרו כי "האירוע מתוחקר על ידי המפקדים וממצאיו יועברו לבחינת הגורמים המוסמכים".
לפני זמן קצר: במהלך חיכוך בין פלסטינים למתנחלים, עימותים בין מתיישבים ליד פקועה (מרחב ג'נין) במהלך האירוע, למקום הגיעו חיילים וירו ברגל של אחד הפלסטינים. לפני כן החיילים ירו באוויר. תיעוד הירי ברגל https://t.co/m3G8I5yTuh
— Yossi Eli (@Yossi_eli) September 12, 2026
בצה״ל פתחו בתחקור נסיבות הירי, כשמהבדיקה הראשונית עולה כי הכוח חש מאוים לאחר שפלסטינים החלו לסגור על רועה צאן ישראלי שאובטח בידי חייל. עוד על פי החקירה הראשונית, תחילה הלוחם ירה באוויר, ושניות לאחר מכן לעבר פלג גופו התחתון של פלסטיני.
הכל החל כאשר רועה צאן ישראלי מהחווה ״זית לגלבוע״ יצא לראות את הצאן כשהוא מלווה בחייל שאבטח אותו. בשלב מסוים חש רועה הצאן בסכנה, לאחר שפלסטינים מהכפר פקועה החלו לסגור עליו. בעקבות זאת הוזעקו כוחות תגבור של צה״ל מהחווה ״זית לגלבוע״.
אל המקום הגיעו חיילים נוספים, ובהם לוחם בשירות סדיר שהגיע לאזור במסגרת תגבור הכוחות באיו״ש ביממות האחרונות. בשלב מסוים, כאשר הכוח חש בסכנה, ירה הלוחם תחילה באוויר ולאחר מכן לעבר פלג גופו התחתון של הפלסטיני. כתוצאה מהירי נפצע הפלסטיני ברגלו ופונה לבית החולים. בצה״ל ממשיכים לבדוק את נסיבות הירי.
דובר צה"ל התייחס לתיעוד שבו נראה חייל יורה ממרחק ברגליו של פלסטיני שעמד מולו באזור הכפר פקועה שליד ג'נין, ומסר כי "מתחקור מפקדים ראשוני עולה כי החיכוך החל כשכמה פלסטינים התקהלו סביב רועה צאן במרחב". עוד נמסר כי "כוח צה"ל של לוחמים סדירים שתגברו את הגזרה במהלך החג הגיע לנקודה, ואז בוצע ירי באוויר ולאחר מכן ירי לפלג גוף תחתון. הסיבה לירי עדיין נחקרת, ובשלב זה אין בצה"ל טענה שלפיה הירי בוצע בעקבות סכנה שנשקפה לכוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
