צה"ל מכתר מנהרות שבהן מתבצרים עשרות מחבלי חיזבאללה | הקרב הדרמטי בדרום לבנון

בכפר תיבנית שבדרום לבנון מתנהלת אחת הפעולות המשמעותיות של צה"ל בגזרה, מול כמה עשרות מחבלי חיזבאללה שמתבצרים במרחב תת-קרקעי של יחידת באדר • בצבא מתארים את התשתית שאותרה במקום כ"מרכז העצבים" של היחידה וכחריגה בהיקפה • בצה"ל מעריכים כי הלחץ של חיזבאללה לעצור את הפעילות נובע מחשש מפגיעה באחד ממוקדי הכוח המרכזיים שלו בדרום לבנון

תקיפה ישראלית בדרום לבנון. צילום: רויטרס

בכפר תיבנית שבדרום לבנון מתנהלת כעת אחת הפעולות המשמעותיות של צה"ל בגזרה: כמה עשרות מחבלי חיזבאללה מתבצרים במרחב שבו אותרה תשתית תת-קרקעית רחבה, המוגדרת בצבא כמרכז העצבים של יחידת באדר של ארגון הטרור. בצה"ל מתארים את התשתית כמשמעותית במיוחד - ואף כחסרת תקדים.

תוואים תת-קרקעיים שאותרו על ידי הכוחות ולוחמי יהל"ם במרחב דרום לבנון // דובר צה"ל

ההערכה בצה"ל היא שחיזבאללה לא פונה לאיראן במקרה, וכי הקריאות של הארגון לעצור את פעילות צה"ל במרחב נובעות מחשש לפגיעה באחד ממוקדי הכוח המשמעותיים שלו בדרום לבנון. בצבא רואים בתיבנית מרחב בעל חשיבות חריגה עבור חיזבאללה, ובפעילות במקום מהלך שנוגע לתשתית מרכזית של הארגון.

הפעילות בתיבנית מתנהלת לאחר אחד האירועים הקשים בגזרה בתקופה האחרונה: בלילה שבין חמישי לשישי נפלו מג"ד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, ושלושה לוחמים נוספים, מפגיעה בטנק שבו נסעו בדרום לבנון. בצה"ל מבהירים כי לא מדובר בתקלה פנימית בטנק, אלא בפגיעה חיצונית בכלי. שעות לאחר מכן, בסביבות השעה 04:00, נפגע כוח קומנדו שפעל במרחב תיבנית מרחפן, וחמישה לוחמים נפצעו - בהם אחד באורח קשה.

באשר להפסקת האש, בצה"ל אומרים כי הדרג המדיני הנחה את הצבא לעצור את האש, וכי צה"ל מחויב להפסקת האש. לצד זאת, בצבא מדגישים כי הכוחות ממשיכים לפעול במרחב הביטחוני, מדרום לקו הצהוב שפרסם צה"ל בשבוע שעבר.

אחד האירועים הקשים בתקופה האחרונה. סא"ל דור גדליה בן שמחון, צילום: דובר צה"ל

למעשה, בצה"ל טוענים כי הכוחות נמצאים בשטח בקו הגנה קדמי, וכי לא תתבצע פעולה מעבר לקו הצהוב - למעט במקרה של הסרת איומים על הכוחות. בצבא חוזרים ומדגישים כי עמדת צה"ל היא שכל עוד קיים איום ישיר על התושבים, הכוחות צריכים להמשיך לפעול במרחב, אלא אם הדרג המדיני ינחה אחרת.

במקביל, בצה"ל עוקבים אחר האיומים המגיעים מאיראן, אך נכון לעכשיו אומרים בצבא כי אין שינוי בתמונת המצב. זאת, על רקע האיומים האיראניים והדיווחים שלפיהם טהרן שוקלת צעדי הסלמה נוספים אם פעילות צה"ל בלבנון תימשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר