פעילות כוחות צה"ל ברכס הבופור: דובר צה"ל, תת-אלוף אפי דפרין, התייחס הערב (ראשון) לפעילות כוחותינו במרחב. לדבריו, צה"ל מפרק תשתית תת-קרקעית מרכזית של חיזבאללה במרחב הרכס. מדובר ברשת תת-קרקעית המורכבת ממספר מפלסים שנחצבו עמוק בתוך הקרקע הסלעית. הרשת כולה נבנתה במימון ותכנון מלא של משטר הטרור האיראני, במשך יותר מעשור.
דבריו המלאים של דובר צה״ל, תת-אלוף אפי דפרין: ״לפני כשבוע יצאנו למבצע לכיבוש רכס הבופור. חשוב לי להסביר לכם למה יצאנו למבצע הזה: הבופור הוא נכס גאוגרפי שממנו חיזבאללה שיגר כ-400 טילים לעבר יישובי הצפון. הוא מרוחק רק שישה קילומטרים מהמושבה מטולה.
כעת אני רוצה להציג לכם פרטים שלא יכולנו לפרסם עד כה. בימים האחרונים פיקוד הצפון, בהובלת אוגדה 36 ובהכוונת אמ״ן, פועל להשמדת תשתית תת-קרקעית מרכזית של חיזבאללה במרחב רכס הבופור. מדובר ברשת תת-קרקעית המורכבת ממספר מפלסים שנחצבו עמוק בתוך הקרקע הסלעית. הרשת כולה נבנתה במימון ותכנון מלא של משטר הטרור האיראני, במשך יותר מעשור.
התוואי שימש כמתחם תת-קרקעי מרכזי למספר מטרות. הוא שימש כמרכז פיקוד ושליטה משמעותי, שבו שהו מאות פעילי חיזבאללה. ממנו הם ניהלו את הלחימה והוציאו לפועל מתווה טרור, גם בלחימה הנוכחית. בנוסף, המתחם שימש לאחסנת אמל״ח ואמצעי לחימה. מאות מחבלי חיזבאללה ששהו בו והרגישו בו בטוחים נמלטו עם ההתקפה על רכס הבופור.
זוהי תשתית תת-קרקעית גדולה ומסועפת שנדרש להשמיד בתמרון קרקעי. תכננו את הפעולה במשך זמן רב וחיכינו להזדמנות המבצעית המתאימה כדי לבצע אותה. המתחם נתקף מהאוויר מספר פעמים, וכעת, בפעולה קרקעית, אנחנו פועלים להשמידו. כוחותינו הפתיעו את האויב; הם הגיעו בתחבולה מכיוון לא צפוי, בסיוע תקיפות עצימות של חיל האוויר. הפעולה הנוכחית היא צעד נוסף בכתישת היכולות של חיזבאללה על כלל מימדיו.
גם ברגעים אלו כוחותינו ממשיכים לפעול במרחב הרכס ומשמידים את תשתיות הטרור. השותפות בין צה״ל ותושבי הצפון הכרחית להשגת מטרותינו במערכה. חשוב לי לומר לכם בצורה הברורה ביותר: המטרה שלנו הייתה ונותרה אחת - הגנה על יישובי הצפון, יצירת מציאות ביטחונית חדשה והעמקת הפגיעה בחיזבאללה. הפעולה ברכס הבופור, כמו פעולות אחרות שביצענו, מוכיחה זאת. אנחנו לא נחדל, לא נעצור ולא נרפה עד שהמטרה הזו תושג במלואה״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
