רה"מ נתניהו וראש המוסד הנכנס רומן גופמן. צילום: חיים צח/ לע״מ

אחרי 22 שנים בשירות: ראש המוסד רומן גופמן הדיח את סגנו א'

ראש המוסד רומן גופמן הודיע על סיום כהונתו של סגן ראש הארגון א', במסגרת "עיצוב צוות ההנהלה" הבכיר עם כניסתו לתפקיד • א' שירת במוסד במשך 22 שנים, פיקד על אגפים מבצעיים והוביל שורה של מבצעים, שבגינם עוטר בחמישה פרסי ביטחון ישראל

ראש המוסד הטרי, רומן גופמן, הדיח הערב (שבת) את סגן ראש הארגון א', שיסיים את תפקידו לאחר 22 שנות שירות. מדובר במהלך מפתיע של גופמן, שכן א' נחשב לאיש ימין לאוהד של רה"מ נתניהו ואף היה מי שברנע ייעד לתפקיד מחליפו במידה שמינוי גופמן היה נפסל. א' פעל בחוד העשייה המבצעית של הארגון בשלושה אגפים מבצעיים, פיקד על שניים מהם והוביל שורה של מבצעים פורצי דרך. על הישגיו עוטר בחמישה פרסי ביטחון ישראל.

בהודעה שפורסמה מטעם משרד ראש הממשלה בשם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים נכתב: "ראש המוסד, רומן גופמן, הודיע אתמול לא', סגן ראש המוסד, על החלטתו לסיים את כהונתו בתפקיד. בכוונת ראש המוסד למנות סגן חדש מתוך הארגון.

רה"מ נתניהו בחילופי ראש המוסד%3A נסייע להביא לסופו של המשטר האיראני %2F%2F רועי אברהם%2F לע״מ%2C סאונד%3A יחזקאל קנדיל%2F לע״מ

ראש המוסד ביקש להביע את הערכתו העמוקה לא' על 22 שנות שירות מבצעי במוסד ועל תרומתו המשמעותית לביטחון מדינת ישראל.

במהלך שירותו פעל א' בחוד העשייה המבצעית של הארגון בשלושה אגפים מבצעיים, פיקד על שניים מהם והוביל שורה של מבצעים פורצי דרך. על הישגיו עוטר בחמישה פרסי ביטחון ישראל. א' איחל לראש המוסד הצלחה רבה בתפקידו והבהיר כי ימשיך להעמיד את ניסיונו ויכולותיו לרשות המוסד ומדינת ישראל ככל שיידרש.

המהלך נעשה כחלק מכניסתו של ראש המוסד לתפקיד, המבקש לעצב את הצוות הבכיר שיוביל עמו את מימוש היעדים והאתגרים העומדים בפני הארגון בשנים הקרובות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...