"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לראשונה: לוחמת בצה"ל סיימה מסלול בסיירת מטכ״ל
במרץ 24 עברו 17 נשים יום סיירות לסיירת מטכ״ל מתוך מאות שהתמיינו • לוחמת אחת עברה גיבוש מקדים, עמדה בקריטריונים הנדרשים וסיימה בהצלחה מסלול הכשרה ייעודי עבורה אשר נמשך מעל לשנה וחצי
לוחמות גדוד האיסוף הקרבי 909. צילום: חיילים מחייכים / חייל אל חייל
פרסום ראשון

לראשונה: לוחמת בצה"ל סיימה מסלול בסיירת מטכ״ל

במרץ 24 עברו 17 נשים יום סיירות לסיירת מטכ״ל מתוך מאות שהתמיינו • לוחמת אחת עברה גיבוש מקדים, עמדה בקריטריונים הנדרשים וסיימה בהצלחה מסלול הכשרה ייעודי עבורה אשר נמשך מעל לשנה וחצי

לילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בשבוע הבא תסיים לראשונה אישה את מסלול הלוחמים בסיירת מטכ״ל. כך נודע ל״ישראל היום״.

הרמטכ"ל זמיר%3A "נדרשת מכל חלקי העם נשיאה בנטל הביטחון"%2F%2F משרד הביטחון

כידוע, מסלול הלחימה של סיירת מטכ״ל הוא ארוך ומפרך וגברים רבים לא מסיימים אותו. נשים מורשות להשתתף במיונים לסיירת מטכ״ל החל משנת 2024, לאחר שצה״ל נאלץ לפתוח תפקידים נוספים לנשים בעקבות עתירות לבג״צ.

במרץ 24 עברו 17 נשים יום סיירות לסיירת מטכ״ל מתוך מאות שהתמיינו. בנובמבר באותה שנה עברה לראשונה אישה את הגיבוש.

מסלול שנמשך מעל לשנה וחצי

כאמור, פיילוט הנשים בסיירת מטכ"ל יצא לדרך בדצמבר 2024, במסגרת בחינת האפשרות להגדיל את היקף השירות של נשים ביחידות לוחמות, לרבות ביחידות מיוחדות.

לוחמת אחת עברה גיבוש מקדים, עמדה בקריטריונים הנדרשים וסיימה בהצלחה מסלול הכשרה ייעודי עבורה אשר נמשך מעל לשנה וחצי. בצה"ל מעדכנים כי אופן שילובה של הלוחמת בפעילות המבצעית ביחידה יסוכם בהקדם וימומש בהתאם לצרכים המבצעיים ובכפוף לפקודת השירות המשותף. כמו כן, סיכום שלב ההכשרה בפיילוט יובא לשולחן המטה הכללי בהקדם.

לוחמת צה"ל, צילום: דובר צה"ל

על רקע המאבק לגיוס חרדים, בצה"ל מציינים כי בעת הזו, "מיצוי פוטנציאל השירות של לוחמים ולוחמות מכלל המגזרים והאוכלוסיות הוא צו השעה", וצה״ל "ימשיך לפעול למיצוי" תוך הבנת הצרכים, עמידה במסגרת המבצעית, וכן על בסיס פקודת השירות המשותף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...