נתניהו: '"סופו של משטר האימים באיראן ליפול"

ראש הממשלה השתתף באירוע הפרידה מראש המוסד והעביר מסר תקיף נגד הרפוליקה האיסלאמית, לצד שבחים נרחבים לארגון הביון ולפעילותו בשנים האחרונות • רה"מ: "יידע כל חורש רעה נגד ישראל שמזימותיו ייכשלו"

נתניהו בטקס הפרידה מדדי ברנע. צילום: .

ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף אמש בטקס הפרידה מראש המוסד דדי ברנע, והתייחס בדבריו לאיראן, לפעילות הארגון ולתרומתו לביטחון ישראל: "היסודות של משטר האימים באיראן נסדקו. הוא לא ישוב להיות מה שהיה - וסופו ליפול".

רה"מ נתניהו בטקס הפרידה מראש המוסד דדי ברנע: "יסודות משטר האימים באיראן נסדקו - וסופו ליפול" // איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: ניר שרף/ לע״מ

בהמשך דבריו החריף נתניהו את הטון כלפי איראן ושיבח את פעילות קהילת המודיעין הישראלית והמוסד בפרט, אותו הגדיר כארגון מוביל בזירה הבינלאומית: "יידע כל חורש רעה נגד ישראל שמזימותיו ייכשלו. המחיר שהוא ישלם יהיה כבד ביותר. המחיר שאיראן כבר שילמה הוא כבד מאוד".

"במהלך השנים ישראל הצליחה לייצר מותגים רבים שכבשו את העולם. פירות החדשנות שלנו הם שם למצוינות - בטכנולוגיה, בתעשיות הביטחוניות, בתחבורה החכמה, ברפואה, בחקלאות, בעוד תחומים", ציין נתניהו. "אבל יש גם מותג-על ישראלי נוסף - 'המוסד'. לדעת רבים הוא נחשב כארגון הביון והסיכול המוביל בזירה הבינלאומית".

"אני יכול להגיד מהיכרות של הרבה שנים עם 'המוסד', אני אומר לכם בביטחון מלא: אין ארגון ביון וסיכול טוב מהמוסד", הדגיש. "אני מצדיע לכם, עם ישראל מצדיע לכם, גם רבים בעולם מצדיעים לכם".

לדבריו, "המוסד הוא מגדלור של עוצמה אנושית, של תחכום טכנולוגי ושל תעוזה מבצעית. דדי, במשמרת שלך נעשו דברים גדולים, אירוע הפרידה הזה חותם את המשמרת שלך בראשות 'המוסד'. אלו היו חמש שנים דחוסות ודרמטיות - מהשנים הגורליות ביותר בתולדותינו".

דדי ברנע ובנימין נתניהו, צילום: ללא

"הערב באתי לומר לך בשם אזרחי ישראל, בשמי, בשם העם כולו, באתי לומר לך תודה. תודה על על 30 שנים של שירות מסור במוסד. ותודה מיוחדת על השנים האחרונות, שהניבו הצלחות והישגים בולטים לטובת ביטחון ישראל", סיכם.

דדי ברנע שחתם את כהונתו כראש המוסד ה-13 ונפרד מנשות ואנשי הארגון בעבר ובהווה. בנאומו אמר: "מיומי הראשון, כראש המוסד, חתרתי להשפיע על המציאות הביטחונית באמצעות יתרונותיו המדהימים של הארגון שלנו: התחכום, היכולת לפעול באופן סמוי מן העין והתחבולה - כמוטיב מרכזי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר