הותר לפרסום: סמ״ר אדם צרפתי, בן 20 מראש העין, נפל בפגיעת רחפן בלבנון

באירוע בו נפל סמ"ר אדם צרפתי ז"ל, נפצע לוחם צה"ל באורח קשה ושני לוחמים נוספים נפצעו באורח קל • על פי הפרטים הידועים, בסביבות השעה 1:00, רחפן נפץ פגע בנקודה בה פעלו הכוחות

נפל בקרב בדרום לבנון. סמ"ר אדם צרפתי מראש העין, בן 20 בנופלו. צילום: ללא

צה"ל התיר היום (שני) לפרסם את שמו של חלל צה"ל שנפל. סמ"ר אדם צרפתי, בן 20, מראש העין, לוחם ביחידת מגלן, עוצבת הקומנדו - נפל בקרב בדרום לבנון.

פעילות כוחות סיירת גולני לכיבוש מבצר הבופור// דובר צה"ל

באירוע בו נפל סמ"ר אדם צרפתי ז"ל, נפצע לוחם צה"ל באורח קשה ושני לוחמים נוספים נפצעו באורח קל. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.

על פי הפרטים הידועים, בסביבות השעה 1:00, רחפן נפץ ששוגר על ידי ארגון הטרור חיזבאללה פגע בנקודה בה פעלו כוחות צוות הקרב החטיבתי גולני בדרום לבנון.

בעקבות פגיעת הרחפן, סמ"ר אדם צרפתי ז"ל נפל ושלושת הלוחמים הנוספים נפצעו. הלוחמים שנפצעו פונו על ידי מסוק להמשך טיפול רפואי בבית החולים, משפחותיהם עודכנו.

מסע הלוויה ייצא מבית המשפחה ברחוב פולג לבית העלמין הצבאי בראש העין בשעות אחר הצהריים.

"מדריך בצופים ויפה תואר"

רז שגיא, ראש עיריית ראש העין: "חושך ירד על משפחת צרפתי ברחוב פולג. אדם בן ה-20 לוחם במגלן, בנם הבכור של מלי ושי, נפל הלילה בלבנון. מדריך בצופים ויפה תואר. הוא יובא היום למנוחות בבית העלמין בראש העין. בשעות הקרובות נפרסם את מועד הלוויה ואת נתיב התנועה. מוזמנים לצאת לרחובות עם דגלי ישראל ולחלוק לגיבור ישראל אדם צרפתי כבוד אחרון". 

בבית הספר תיכון בגין ראש העין שבו למד אדם ספדו לו. "מרכינים ראש בכאב עמוק על נפילתו של בוגר בית הספר, סמ"ר אדם צרפתי ז"ל, בוגר מחזור תשפ"ד, שנפל בקרב בדרום לבנון.

"אדם למד בכיתה י"ב 12, במגמות גיאוגרפיה ומנהל וכלכלה, והיה מהבוגרים שהותירו חותם עמוק בלב כל מי שהכיר אותו. אדם התבלט כמנהיג טבעי, שהוביל מתוך ערכים, דוגמה אישית ואישיות כובשת. בנוכחותו הסוחפת ידע לחבר בין אנשים, לעודד, להקשיב ולהעניק תחושת ביטחון לכל הסובבים אותו.

"לצד רצינותו ומחויבותו, היה לאדם חוש הומור מיוחד שהאיר כל מקום אליו הגיע. הוא ידע לשמח, להצחיק ולהעלות חיוך על פני חבריו ומוריו. אדם היה פעיל חברתית בשבט "עוגן" של צופי ראש העין, מעורב, אכפתי ותמיד בחר לתרום ולהתנדב. הוא היווה דוגמה אישית לחבריו ולצעירים ממנו, וצניעות, נתינה ומחויבות לקהילה ולמדינה היו חלק בלתי נפרד מאישיותו.

"קהילת תיכון בגין כולה כואבת את לכתו של אדם, ומחבקת בשעה קשה זו את משפחתו היקרה. אנו שולחים תנחומים מעומק הלב להוריו, לבני משפחתו ולכל אוהביו, ומחזקים במיוחד את אחותו זוהר, תלמידת כיתה י"ב 1 בבית הספר. יהי זכרו של אדם ברוך ונצור בליבנו לעד.

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "יחד עם כל אזרחי ישראל, רעייתי ואני שולחים את תנחומינו מעומק הלב למשפחתו של לוחם יחידת מגלן, סמ״ר אדם צרפתי ז״ל, שנפל בדרום לבנון.

"אדם ז״ל, לוחם קומנדו אמיץ, נפל בקרב לאחר שכוחותינו השתלטו על רכס הבופור. הוא לחם בעוז ובגבורה כדי להגן על ערינו ויישובינו מול ארגון הטרור חיזבאללה. אנו משתתפים בצערה הכבד של משפחתו ומתפללים להחלמתם השלמה של פצועינו בתקרית הקשה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר