הרמטכ"ל זמיר: "תוכנית הגרעין של איראן הוסגה שנים לאחור"
הבוקר נחת בבסיס חיל האוויר בנבטים מטוס התדלוק החדש שיצטרף לטייסת התדלוק החדשה שהוקמה בחיל האוויר • רא"ל זמיר על לבנון: "המשימה נעשית בצורה שיטתית בכל המימדים - מהאוויר ומהקרקע, ובאחריות מול אויב חבול ומוכה" • על איום הרחפנים: "אין שדה קרב סטרילי, נכריע גם את האיום הזה במגוון כלים ויכולות, תוך צורך להתמיד, להרחיב ולגבות מחיר כואב מהאויב"
"בניין הרשע של משטר האייתולות נסדק באופן ניכר" - כך אמר הבוקר (רביעי) הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר בטקס קליטת מטוס התדלוק החדש "גדעון" בחיל האוויר, הראשון מבין שישה מטוסים מתוצרת בואינג שנרכשו עבור צה"ל. המטוס, מדגם בואינג KC-46 נחת היום בבסיס נבטים ונקלט בטייסת התדלוק החדשה שנפתחה בשבוע שעבר.
הרמטכ"ל בטקס קליטת טייסת התדלוק החדשה 'גדעון' (46): "בניין הרשע של משטר האייתולות נסדק" // דובר צה"ל
זמיר הציג את תמונת המצב מול איראן ובמקביל התייחס לפעילות המתרחבת בלבנון מול חיזבאללה ולאיום הרחפנים: "לא מכילים, לא נרתעים, פועלים בעוז".
המטוס החדש, שיצויד במערכות ישראליות, מסמל קפיצת מדרגה ביכולת חיל האוויר לפעול במרחקים גדולים ולאורך זמן - יכולת שהוכחה במבצעים "עם כלביא" ו"שאגת הארי" בשטח איראן.
רא"ל זמיר התייחס בנאומו למבצעי התקיפה המיוחדים של חיל האוויר באיראן. מבצעים אשר יצאו לדרכם מהמסלולים בנגב, עליהם התקיים הטקס הבוקר. לדבריו, "רכבות על גבי רכבות של כוח אווירי המובחר בהיסטוריה הצבאית טסו במשך שבועות מעל איומים שונים, הטילו חימושים על מטרות אסטרטגיות והשלימו בדיוק בלתי נתפס את כל המשימות - הכול 'על האפס', הכול 'על פי תכנון'".
עוד ציין זמיר: "מרבית היכולות הצבאיות של איראן הושמדו, תוכנית הגרעין הוסגה שנים לאחור; כלכלתה קורסת ואזרחיה עוד טרם הבינו את גודל האסון שאליו הובילו אותם מנהיגיהם הקיצוניים".
זמיר הוסיף כי המבצעים "עם כלביא" ו"שאגת הארי" המחישו את היכולת לפעול במקומות מרוחקים מאוד, לאורך זמן, בדיוק ובאופן קטלני, בשילוב מודיעין, טכנולוגיה והון אנושי "שאין שני לו בעולם". עם התפשטות האיומים לעומק, ציין הרמטכ"ל, היכולת לפעול אלפי קילומטרים מגבולות ישראל הפכה ליכולת ליבה בסיסית המובלת על ידי חיל האוויר.
הרמטכ"ל התייחס גם לזירה הלבנונית וציין כי צה"ל מרחיב את פעולותיו להעמקת הפגיעה בארגון חיזבאללה. "המשימה נעשית בצורה שיטתית בכל המימדים - מהאוויר ומהקרקע, ובאחריות מול אויב חבול ומוכה". זמיר התייחס באופן ישיר לאיום הרחפנים שחיזבאללה מפעיל, והבהיר: "אין שדה קרב סטרילי, אנחנו נכריע גם את האיום הזה במגוון כלים ויכולות, תוך צורך להתמיד, להרחיב ולגבות מחיר כואב של האויב בחזית ובעומק". הרמטכ"ל סיכם את עמדתו במשפט חד: "לא מכילים, לא נרתעים, פועלים בעוז למען ביצור ביטחונה של מדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו