ריגול לטובת איראן. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

סירב לתשלום והראה בווידאו לאן לשגר טילים: פרשת ריגול חמורה לאיראן

אחמד דעאס, תושב טירה חשוד בביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב מתוך מניע אידיאולוגי • במסגרת הקשר בין השניים, ביקש הסוכן מדעאס לצלם "מקומות חשובים" ומקומות בהם מתכנסים יהודים • דעאס שלח לסוכן מיקומים של מקומות אסטרטגיים, לעתים אף הראה לו בשיחות וידאו לאן לשגר טילים

[object Object]

לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד הוגש היום (חמישי) כתב אישום נגד אזרח ישראלי, אחמד דעאס (27), תושב טירה, בגין ביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה מתוך מניע אידיאולוגי.

החיים של מוטי ממן%2C שהיה בקשר עם סוכנים איראנים

מכתב האישום שהגישה עורכת הדין הילה כהן קדוש מפרקליטות מחוז מרכז עולה, כי דעאס פעל מתוך ממניע אידאולוגי על רקע שנאתו למדינת ישראל ובמהלך מבצע "שאגת הארי", קיים קשר אקטיבי עם סוכן חוץ שעוין את מדינת ישראל והעביר לו תיעוד ומיקום של מתקנים רגישים, לרבות נמלי ים, תחנות כוח ובסיס צה"ל.

דעאס, אשר עבד כנהג משאית בחברת הובלות ונסע במסגרת תפקידו ברחבי המדינה, ניצל את תפקידו כדי לבצע משימות תיעוד עבור הסוכן, ביודעו כי מדובר בגורם עוין הפועל לאיסוף ידיעות סודיות או במעשים אחרים העשויים לפגוע בביטחון מדינת ישראל.

במסגרת הקשר בין השניים, ביקש הסוכן מדעאס לצלם "מקומות חשובים" ומקומות בהם מתכנסים יהודים. דעאס שלח לסוכן מיקומים של מקומות אסטרטגיים, לעתים אף הראה לו בשיחות וידאו לאן לשגר טילים וכן התנה את המשך שיתוף הפעולה בתמורה לכך שיהיו "תוצאות במקום בו שלח את התיעוד".

בין היתר, שלח דעאס לסוכן סרטונים המתעדים נמל ותחנת הכוח באשדוד, בניין התעשייה האווירית מזוויות שונות, וכן תחנת המשטרה ובניין העירייה.

סירב לקבלת תשלום

במסגרת הקשר, הציע הסוכן לדעאס תשלום בגין ביצוע המשימות, אך הוא דחה את הצעתו וזאת כאמור על רקע אידאולוגי.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על המשך מעצרו של דעאס עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, שכן הוא ביצע עבירות ביטחוניות בזמן שמדינת ישראל מנהלת מלחמה מהקשות שידעה, בחזיתות רבות וביניהן איראן, ובעיצומה של מתקפת טילים על מדינת ישראל אשר גבתה חייהם של אזרחים וגרמה לנפגעים רבים.

צילם בתוך נמל אשדוד במסגרת עבודתו

על פי פרטי החקירה, ב-19 במרץ 2026 בשעות הלילה, שהה דעאס סמוך לעיריית טירה. סוכן החוץ התקשר אליו בשיחת וידאו, ודעאס ענה והראה לו את בניין עיריית טירה ואת תחנת משטרת
ישראל בטירה. במהלך השיחה, ביקש סוכן החוץ ממנו לצלם "מקומות חשובים" כגון בסיסי צהייל ומקומות בהם מתכנסים יהודים.

בהמשך הסריט דעאס את העירייה ותחנת המשטרה ושלח את הסרטון לסוכן החוץ.

ב-21 במרץ 2026, בשעה 19:11 שאל סוכן החוץ לשלומו של דעאס. בתגובה דעאס שלח לו נקודת ציון. סוכן החוץ שאל את המשיב איפה מצויה הנקודה וזה השיב כי מדובר בנקודה בצפון הארץ בה ממוקם בסיס שייטת 13 והוסיף כי מתאמנים במקום.

נמל אשדוד. החשוד צילם את האתר במסגרת עבודתו , צילום: דוברות נמל אשדוד

ב-24 במרץ, בשעות הבוקר, נסע דעאס לנמל אשדוד לצורך ביצוע עבודות העמסה ופריקה. סוכן החוץ שלח אליו הודעות. בתגובה דעאס שלח לו את מיקומו וכתב כי מדובר בתחנת הכוח. בהמשך שלח דעאס אל סוכן החוץ מיקום נוסף וכתב כי מדובר בנמל. סוכן החוץ שאל אותו היכן הוא נמצא וזה השיב כי הוא באשדוד "כאן ידוע שיש נמל ותחנת כוח".

ב-25 במרץ, בשעה 07:51 או בסמוך לכך, במסגרת עבודתו, נסע סמוך לבניין ה"תעשייה האווירית" באשדוד. סוכן החוץ התקשר אליו מספר פעמים אולם זה לא ענה. בסמוך לאחר מכן, דעאס צילם את הבניין מזוויות שונות ושלח את התיעוד לסוכן החוץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...