"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההתרעות בנווה ים: מיירט שיצא לטיל ששוגר לכלי טיס ישראלי בלבנון

בצה"ל מעדכנים כי הסיבה להפעלת ההתרעות דרומית לחיפה, היא מיירט שיצא לעבר טיל קרקע-אוויר ששוגר לעבר כלי טיס של חיל האוויר שפעל בדרום לבנון • מוקדם יותר היום אירע בתחומי הקו הצהוב בלבנון אירוע חריג אחר במעורבות שני כלי טיס מסוג "ינשוף" של חיל האוויר, שאחד מהם ניזוק בעת שפינה פצועים

,עודכן
0השמעה
גבול לבנון. ירי עשן מתפוצץ על הכפר בליידא בדרום לבנון. צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

באופן חריג, בסביבות השעה 15:30 נשמעו התרעות במרחב נווה ים, דרומית לחיפה בתחום המועצה האזורית חוף הכרמל.

כוחות אוגדה 91 תקפו יותר מ-40 תשתיות וחיסלו יותר מ-10 מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה // דובר צה"ל

בצה"ל מעדכנים כי הסיבה לשמע ההתרעות היא מיירט שיצא לעבר טיל קרקע-אוויר ששוגר לעבר כלי טיס של חיל האוויר שפעל בדרום לבנון, במרחב בו פועלים כוחות צה"ל. אין נזק ואין נפגעים לכוחותינו.

על פי הממצצאים הראשונים, חיזבאללה ניסה ליירט כטבם של צה"ל מעל שטח לבנון. בתגובה, מערכות ההגנה האווירית של ישראל ירו יירטו את המיירט.

מוקדם יותר היום אירע בתחומי הקו הצהוב אירוע חריג אחר במעורבות שני כלי טיס מסוג "ינשוף" של חיל האוויר.

בדרום לבנון נחתו שני ינשופים לטובת פינוי פצועים שנפגעו מרחפני נפץ של חיזבאללה. לאחר הנחיתה הוכנסו שלושה פצועים למסוק, אך בשלב מסוים שמיכת מילוט התנתקה מפצוע ונשאבה אל תוך המנוע של אחד ההמסוקים. המנוע ניזוק והחל להרעיש, ובבדיקה התברר שהתקלה מונעת ממנו להפעיל מספיק כוח מנוע בכדי להמריא.

מסוק ינשוף בבסיס חיל האוויר,צילום: יוסי זליגר

צה״ל הקפיץ מסוק נוסף לפינוי, ובינתיים המסוק שעל הקרקע נותר מוגן עם רשתות נגד רחפנים. טכנאי מסוקים של חילה האוויר הוקפצו לשטח, טיפלו בתקלה ולבסוף הוא המריא לשטח ישראל בסביבות השעה 14:00.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר