"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כשגופמן ייכנס למוסד: מי יחליפו כמזכיר הצבאי הבא של נתניהו?

ב-2 ביוני יכנס אלוף רומן גופמן לתפקיד ראש המוסד - ונתניהו טרם בחר מי יחליף אותו כמזכיר הצבאי • בין המועמדים: שלושה תא"לים שסביבם מתנהל מאבק סמוי בין הרמטכ"ל לשר הביטחון • והתפקיד שמושפע ישירות מהבחירה - נספח צה"ל בוושינגטון, שלא מאויש כבר חודשים

,עודכן
0השמעה
חלק מהפרשנים יכעסו שלא שאלו אותם לפני המינוי. ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המוסד המיועד אלוף רומן גופמן. צילום: דוברות ראש הממשלה

אם לא יחולו שינויים של הרגע האחרון בבג"ץ, מזכירו הצבאי של ראש הממשלה,אלוף רומן גופמן, יכנס לתפקיד ראש המוסד ב-2 ביוני.ראש הממשלה, בנימין נתניהו, טרם בחר לגופמן מחליף, וההערכה היא שהוא יעשה זאת בימים הקרובים.

אלוף רומן גופמן בטקס הפרידה מהרמטכ"ל אביב כוכבי // באדיבות כאן 11

מספר שמות עולים לתפקיד. הבולט שבהם הוא תא"ל גיא מרקיזנו, מזכירו הצבאי של שר הביטחון ישראל כ"ץ - שדרש למנותו לנספח צה"ל בוושינגטון, אך הרמטכ"ל זמיר סרב. מנגד, זמיר דווקא ביקש למנות לתפקיד הנספח את תא"ל טל פוליטיס. שמות נוספים שעולים: תא"ל ברק חירם, שסיים לאחרונה את תפקידו כמפקד אוגדת עזה; מפקד אוגדת איו"ש תא"ל קובי הלר; מפקד אוגדה 98 תא"ל גיא לוי; וראש חטיבת המבצעים תא"ל ישראל שומר. קצין נוסף שלפי הדיווחים מעוניין בתפקיד הוא אלוף דדו בר כליפא - שסרב למינוי כמפקד פיקוד המרכז, מה שיצר חיכוך חריף בינו לבין הרמטכ"ל.

תא"ל מרקיזנו,צילום: דובר צה"ל

נספח בלי נספח

ההכרעה על זהות המזכיר הצבאי תשפיע ישירות על מינוי נספח צה"ל בוושינגטון -תפקיד שאינו מאויש כבר חודשים ארוכים, וממלא מקום מכהן בו כעת. אם ייבחר מרקיזנו למזכיר הצבאי, סביר שפוליטיס ימונה לנספח - בהתאם לרצון הרמטכ"ל. גורמים בצה"ל מתריעים כבר תקופה כי הריק בתפקיד בעייתי במיוחד בעת שיתוף הפעולה חסר התקדים בין צה"ל לצבא ארה"ב. בתקופה שקדמה למבצע "שאגת הארי" נעזר זמירבאלוף עומר טישלר, שאז המתין לכניסה לתפקיד מפקד חיל האוויר, כפתרון זמני - אך כזה אינו זמין כעת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר