"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"לערער את יציבות הארגון": המטרות מאחורי המבצע החריג נגד חיזבאללה
מהלומה מתוזמנת לאחר שבועות של ירי: צה"ל תקף במקביל בביירות, בבקאע ובדרום לבנון ופגע במפקדים ובמערכי שליטה • בצה"ל מעריכים כי הפגיעה תערער את חיזבאללה ותקרב להחלשתו ופירוזו
תקיפות צה"ל בביירות. צילום: Getty Images Europe

"לערער את יציבות הארגון": המטרות מאחורי המבצע החריג נגד חיזבאללה

מהלומה מתוזמנת לאחר שבועות של ירי: צה"ל תקף במקביל בביירות, בבקאע ובדרום לבנון ופגע במפקדים ובמערכי שליטה • בצה"ל מעריכים כי הפגיעה תערער את חיזבאללה ותקרב להחלשתו ופירוזו

עידן אבני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

צה"ל יצא היום (רביעי) למהלומה רחבה נגד חיזבאללה, במטרה לפגוע באופן ממוקד במערכי הפיקוד והשליטה של הארגון. במסגרת התקיפה הותקפו בתוך זמן קצר יעדים במספר מרחבים במקביל - בביירות, בבקעת הלבנון ובדרום המדינה.

לפי גורמים בצה"ל, לאחר שבועות שבהם המשיך חיזבאללה בירי לעבר העורף מבלי שספג פגיעה רחבה, הוחלט לבצע מהלך שיערער את יציבות הארגון. מרבית התקיפות כוונו לעבר מפקדים ומוקדי שליטה.

100 מטרות ב-10 דקות%3A המתקפה של צה"ל בלבנון %2F%2F דובר צה"ל

עוד נמסר כי המבצע תוכנן במשך זמן ממושך, ללא קשר להתפתחויות באיראן, והעיתוי שלו נבחר בקפידה במטרה למקסם את ההישגים. בצה"ל ציינו כי המהלך נועד להוציא את חיזבאללה משיווי משקל ולהוביל להחלשתו.

בצה"ל הדגישו כי הפעולה ממחישה את עומק החדירה המודיעינית ואת היכולת להגיע לנכסים וליעדים משמעותיים של הארגון, במטרה להביא לכך שחיזבאללה יפסיק את הלחימה או ייחלש באופן משמעותי.

עוד ציינו כי מדובר במהלך מורכב שדרש זמן היערכות ותזמון מדויק, וכי בעבר לא התקיימו תנאים מתאימים לביצועו.

בצה"ל הבהירו כי הזירות באיראן ובלבנון נפרדות, וכי המערכה מול חיזבאללה נמשכת. לדבריהם, נותרו יעדים נוספים להשגה, ובהם החלשת הארגון והתקדמות לעבר פירוזו מנשק.

עוד נמסר כי יידרש זמן עד שחיזבאללה יבין את היקף הפגיעה ואת זהות המפקדים שנפגעו. בצה"ל ציינו כי התקיפות התמקדו במוקדי הכאב של הארגון - במודיעין, בכוח רדואן ובמפקדות האחראיות על הפעלת אש וארטילריה.

הרס בביירות כתוצאה מתקיפות צה"ל, צילום: AFP

למרות המבצע היום, בצה"ל אומרים כי לחיזבאללה עדיין יש יכולות, והוא יכול לירות תמ"ס (ירי תלול-מסלול) לעבר יישובים. עם זאת, ההערכה היא כי היכולת הזו תלך ותפחת.

איום התמ"ס, כך נמסר, דורש עבודה סיזיפית להסרתו והוא מצריך זמן. חיזבאללה פועל בשיטת גרילה, ומשגר בעיקר ירי תלול-מסלול בודד או במספר מצומצם. בניגוד למבצע "חיצי הצפון", הפעם הירי מתבצע מתוך בתים, גינות וכפרים - ולא מאזורים צבאיים.

בצה"ל ציינו כי הופקו לקחים, וכי הכוחות מצליחים לסכל פעילים שמבצעים ירי לעבר הכוחות ולעבר היישובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...