צה"ל תוקף בדרום לבנון. צילום: רשתות ערביות

בצה"ל חושפים: זו מטרת הכניסה הקרקעית ללבנון

בצבא שופכים אור על הפעילות בצפון וכי נערכו אליה במשך חודשים רבים • "כדי להגן על יישוב אנחנו חוצים את הקווים ומגינים מקדימה" אומרים בצבא • לא הצלחנו להתמודד בעבר בצורה נאותה עם איום הנ"ט - ונצטרך לתת לזה טיפול כדי שלא נפנה יישובים

[object Object]

בצה"ל מסבירים את הפעולה הקרקעית בדרום לבנון. במקביל לפעילות נגד איראן, כוחות אוגדה 91 פועלים במרחב דרום לבנון ואוחזים במספר נקודות במרחב כחלק מתפיסת עיבוי ההגנה הקדמית.

זירת פגיעת הטיל מלבנון באצבע הגליל // כב"ה צפון

בצה"ל מסבירים כי הם נערכו למערכה הזאת במשך שמונה חודשים. רוב הפעולות אמנם הגנתיות, במטרה לשפר את ההגנה ביום יום. הכניסה החל מאתמול להגנה קדמית, רצף של פשיטות בקו כפרים ראשון בחזית לשפר דרמטית את ההגנה של האוגדה. מול ניסיונות ופשיטות או חוליות שיכולים להתוות בהמשך. התכלית: יש בכל מסגרת קדמית כח אש, תצפית והסתערות כרגע רק כהגנה בלבד. במידה ויהיה ניסיון של האוייב הוא יפגוש צבא.

לוודא שאנחנו לא מפנים יישובים

הכלל שלנו הוא שכדי להגן על יישוב אנחנו חוצים את הקווים ומגינים מקדימה. התייצבנו עם כוחות רבים בתוך שטח לבנון. וזה גם לוודא שאנחנו לא מפנים יישובים, ולא מתכוונים לפנות יישובים. תגברנו את הסד"כ פי שלוש ממה שהיה בשנה האחרונה. מוכנים לכל התפתחות, שידרשו כניסות עמוקות. עד כדי תמרון שלם.

הפגיעה באצבע הגליל, צילום: דוברות כבאות והצלה

צבא לבנון יותר פעיל מלפני יומיים שלושה, אבל לא כפי שאנחנו דורשים. זה נראה מגמה בטיפוס. בצה"ל אומרים כי לא נאפשר איום נ"ט על היישובים, מתכוונים לדכא את איום הנ"ט על ידי כלים קרקעים וכלים מנגד, כי זה היה איום מטריד. לא הצלחנו להתמודד איתנו בעבר בצורה נאותה. נצטרך לתת לזה טיפול כדי שלא נצטרך לפנות יישובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו