איראן תתקוף בישראל? זו ההערכה
בצה"ל מעריכים כי חרף האופטימיות אחרי שיחות ז'נבה, התנאים לתקיפה של ארה"ב מבשילים • בתגובה, נלקח בחשבון התרחיש של שיגור טילים ארוכי-טווח מצד האייתולות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
למרותהדיווחים האופטימיים שהגיעו מאיראןלאחר השיחות בז'נבה, ארה"ב ממשיכה להזרים כוחות התקפיים והגנתיים לאזור, ומאותתת כי היא מוכנה לפעולה בתוך זמן קצר. בישראל ממעטים להתייחס לכך באופן פומבי, אך בצה"ל מעריכים כי התנאים לפעולה מבשילים, ובמקביל קיים חשש למיסקלקולציה של הצדדים. לפיכך נרשמת כוננות שיא במערכי ההגנה.
בישראל מעריכים שאם האמריקנים אכן יפתחו במתקפה נרחבת באיראן,קיים סיכוי יותר מסביר שאיראן תתקוף את ישראל באמצעות טילים ארוכי-טווח.
עוד ניתן להניח שבניגוד לאמריקנים, שהיססו לפני שהצטרפו לתקיפות במבצע "עם כלביא", ישראל לא תהסס להצטרף לאמריקנים בתקיפה במקרה של תקיפה באיראן.
כך או אחרת, על רקע הדיווחים בתקשורת בנוגע לתקיפה אמריקנית מתקרבת, בישראל לא פוסלים אפשרות למיסקלקולציה איראנית, שתוביל אותם לצאת למתקפה מקדימה מתוך חשש שיותקפו.
זאת, מתוך ההנחה שלרוב מי שמצליח להפתיע את הצד השני במכה הראשונה, מצליח גם לגרוף את ההישג הגדול ביותר. לפיכך, כל מערכות המודיעין דרוכות גם הן עד הקצה, וההנחה היא שלפנינו ימים מורכבים ומתוחים מאוד. גם בפיקוד העורף מגבירים מוכנות, אם כי נכון לרגע זה לא גויסו מילואים באופן נרחב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)