"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איראן תתקוף בישראל? זו ההערכה

בצה"ל מעריכים כי חרף האופטימיות אחרי שיחות ז'נבה, התנאים לתקיפה של ארה"ב מבשילים • בתגובה, נלקח בחשבון התרחיש של שיגור טילים ארוכי-טווח מצד האייתולות

,עודכן
0השמעה
יירוטים מעל רמת גן במלחמה מול איראן, יוני 2026. צילום: קוקו

למרותהדיווחים האופטימיים שהגיעו מאיראןלאחר השיחות בז'נבה, ארה"ב ממשיכה להזרים כוחות התקפיים והגנתיים לאזור, ומאותתת כי היא מוכנה לפעולה בתוך זמן קצר. בישראל ממעטים להתייחס לכך באופן פומבי, אך בצה"ל מעריכים כי התנאים לפעולה מבשילים, ובמקביל קיים חשש למיסקלקולציה של הצדדים. לפיכך נרשמת כוננות שיא במערכי ההגנה.

תקיפות ללא הפסקה: הכירו את נושאת המטוסים ג'ראלד פורד // חיל הים האמריקני

בישראל מעריכים שאם האמריקנים אכן יפתחו במתקפה נרחבת באיראן,קיים סיכוי יותר מסביר שאיראן תתקוף את ישראל באמצעות טילים ארוכי-טווח.

עוד ניתן להניח שבניגוד לאמריקנים, שהיססו לפני שהצטרפו לתקיפות במבצע "עם כלביא", ישראל לא תהסס להצטרף לאמריקנים בתקיפה במקרה של תקיפה באיראן.

ישראל לא תהסס להצטרף. מטוסי קרב של חיל האוויר בזמן המערכה מול איראן, יוני 2025,צילום: דובר צה"ל

כך או אחרת, על רקע הדיווחים בתקשורת בנוגע לתקיפה אמריקנית מתקרבת, בישראל לא פוסלים אפשרות למיסקלקולציה איראנית, שתוביל אותם לצאת למתקפה מקדימה מתוך חשש שיותקפו.

זאת, מתוך ההנחה שלרוב מי שמצליח להפתיע את הצד השני במכה הראשונה, מצליח גם לגרוף את ההישג הגדול ביותר. לפיכך, כל מערכות המודיעין דרוכות גם הן עד הקצה, וההנחה היא שלפנינו ימים מורכבים ומתוחים מאוד. גם בפיקוד העורף מגבירים מוכנות, אם כי נכון לרגע זה לא גויסו מילואים באופן נרחב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר