לוחמים ביחידה מובחרת בפעילות בלבנון (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

לוחם ביחידה מובחרת נפצע מפליטת כדור בביתו - ופונה לביה"ח

הירי, שפצע את הלוחם ברגלו באורח בינוני, התרחש במרכז הארץ • בימים אלה הולכת וגוברת הביקורת מתוך הצבא לפיה קיימת שחיקה והתרופפות משמעתית • כרגע לא ידוע מה גרם לאירוע, והגורמים הרלוונטיים חוקרים זאת

לוחם צה"ל כבן 21 שמשרת ביחידה מובחרת פונה מוקדם יותר הערב (חמישי) לבית החולים שמיר אסף הרופא במצב בינוני אחרי שככל הנראה פלט מנשקו האישי כדור, שפגע ברגלו.

האירוע התרחש בביתו של הלוחם במרכז הארץ, ולאחר שהסובבים שמעו את קול הירי הגיעו לבדוק את שאירע. אז, הזמינו כוחות משטרה והצלה, והלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.

המרכז הרפואי שמיר אסף הרופא, צילום: דני מרון

פעילות כוחות הקומנדו בכפרים טמון ופרעה (ארכיון) %2F%2F דובר צה"ל

המקרה אירע ברקע ביקורות הולכות וגוברות מתוך הצבא לפיהן קיימת שחיקה והתרופפות משמעתית בקרב היחידות השונות. כרגע לא ידוע מה גרם לאירוע, והגורמים הרלוונטיים חוקרים זאת. לפני כחמישה ימים החליט מפקד אוגדת 162 על ימי למידה בשל אותה התרופפות משמעתית. 

כזכור, בתחילת 2025 ערך צוות מומחים בצה"ל בראשות אלוף (מיל') מוטי ברוך בחינה של חיזוק המשמעת המבצעית בצבא. 

"נוכח ממצאים אלו", נכתב בסיכום, "המליץ הצוות לפעול באופן מיידי לחיזוק הסטנדרטים המבצעיים וחיזוק יסודות המשמעת הצבאית. בנוסף, הומלץ לקיים באופן מיידי ימי למידה בנושא המשמעת, תוך נקיטת צעדים פיקודיים ומשמעתיים במקרים של הפרת פקודות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...