השבוע נחשפנו לריכוז חריג של ידיעות וחשיפות הנוגעות לשיטת הפעולה של לשכת ראש הממשלה "ומכונת התודעה" שלה. רונן ברגמן חשף בידיעות אחרונות את שיטת הפעולה של "המכונה", אבישי גרינצייג חשף ב-i24 תכתובות של פלדשטיין עם אוריך ואיינהורן המעידות על השיטה והמעורבים, והשיא היה בראיון של עמרי אסנהיים עם אלי פלדשטיין בכאן 11.
לכך, אוסיף את אמירתו המטלטלת של נפתלי בנט שמדובר בבגידה! כל זה בשבוע בו מחליטה הממשלה על הקמת וועדת טיוח פוליטית לחקירת ה-7/10, מה שקדם להם ומה שבא בעקבותיהם.
ריכוז זה אמור לטלטל ולהדיר שינה מעיני כל אזרח במדינה! אולם בהול יותר הוא הצורך לחדש חקירה ביטחונית פלילית נוקבת של המשטרה ושב"כ, שככל הנראה לא התאמצו עד עתה לחקור את כל "שרשרת הערך" בפרשיית "קטארגייט" וההדלפות לעיתון "בילד". אולי כעת מובן יותר מדוע נתניהו "המבוהל" מיהר להדיח את רונן בר. האם חשש שהשב"כ יגיע בחקירתו עד אליו?
חדירה ללב החקירה
בראיון עם אלי פלדשטיין שמענו אמירה מטלטלת על "המפגש הסודי" בחניון מינוס 4 בקריה. לכאורה, נחשף צחי ברווורמן - ראש הסגל של נתניהו - למידע פנים רגיש ביותר על חקירה חשאית המתקיימת במחלקת ביטחון מידע בצה"ל, כולל שמות של נחקרים. הכיצד? האם חדרה לשכת נתניהו גם לחדרי החקירות החשאיות של צה"ל?
בהמשך שמענו מפלדשטיין שברוורמן חושש שהבדיקה תגיע ללשכת ראש הממשלה ובודק עם פלדשטיין "האם זה קשור אליך? אלינו?". המשפט הזה כשלעצמו מחייב חקירה מיידית שכן ככל הנראה לברוורמן היתה סיבה לחשש זה! אחרת מדוע הוא מוטרד עד כדי פגישה בהולה בחניון ללא מכשירי טלפון? האם ייתכן שהוא עצמו ידע על "שיטת ההפעלה" של פלדשטיין העלולה לייצר בעיה ללשכה?
המבוהל שבראש הפירמידה
בהקשר לנתניהו עצמו שמענו אמירה ברורה על היותו "מבוהל" ועל המשימה העליונה שנתן לכאורה לפדשטיין - "הרחקת נושא האחריות למחדל מסדר היום הציבורי". כל אזרח המנתח לאחור את סדרת הפעולות של ראש הממשלה ושליחיו הפוליטיים והתקשורתיים מבין היום על מה חושב ראש הממשלה כשהוא קם לתדרוך בוקר.
לא על ניהול מערכה אסטרטגי, לא על ניצול הזדמנויות מדיניות שהגיעו כבר בשלבי המלחמה הראשונים, לא על איך משחררים חטופים מהר ככל הניתן (זרק את הטלפון כשהראו לו את מיה שם החטופה מדברת).
המיקוד שלו הוא על איך בורחים מאחריות, מטילים אותה על כל הדרגים הביטחוניים, מעוותים תמונת מצב אמיתית, מאריכים מלחמה עד אינסוף משיקולים הישרדותיים, פוגעים בביטחון באמצעות הדלפת מידע רגיש ביותר, מלבינים עבודת יועציו עם תומכת ומממנת החמאס קטאר, מעשה הגובל בבגידה.
לא תחקיר פוליטי - אלא אמת
רק וועדת חקירה ממלכתית ובמקביל חקירה משטרתית ושב"כית יוכלו להגיע אל האמת אותה נתניהו מנסה בכל דרך להסתיר. חקירה פלילית אמורה להשלים את חקירת יועצי נתניהו ואף את נתניהו עצמו, לחקור את צחי ברוורמן ואת "האדם שלישי", שלטענת פלדשטיין היה בחניון מינוס 4, את הדלפת חקירת מחלקת ביטחון המידע לברוורמן ואת החשד לשיבוש חקירה.
וועדת חקירה ממלכתית, ולא שום מוטציה הזויה, תחקור את כל מה שהוביל ל-7/10, את כל ניהול המערכה לאחר מכן, אך גם את מכונת המסרים הקטארית שפעלה לכאורה מלשכת ראש הממשלה.
למעשה, "הניצחון המוחלט" כאן הוא ההישרדות והבריחה מאחריות וכל האמצעים כשרים לשם כך.
