לאחר שבועות ארוכים של חיפושים אחר החטוף החלל רן גואילי, גורם ישראלי המעורה בפרטים, שדיבר עם מערכת "היום", מעריך כי השבוע תהיה פריצת דרך בחיפושים. זאת לאור ההערכה כי חמאס מתחיל למצות את תוואי השטח בו מתבצעים החיפושים, וכן לאחר שישראל העבירה לארגון הטרור מידע על אנשים שיתכן ויודעים מה עלה בגורלו.
במהלך המלחמה ישראל נזהרה מאוד שלא לפגוע במחבלים שעל פי ההערכות ידעו היכן נמצאים חטופים ישראלים, והיוו "נצר אחרון" למי שיודע, אולי, מה עלה בגורל חלקם. כאמור, בישראל מקווים מאוד שלאחר תקופה ארוכה של חיפושים, השבוע תיתכן פריצת הדרך.
גורמים ישראלים מציינים כי כל עוד לא יושב גואילי, לא יהיה מעבר לשלב ב' של ההסכם, שאמור לכלול מבחינת חמאס נסיגה ישראלית נוספת ותחילת שיקום הרצועה. לאור זאת, בישראל מעריכים כי לחמאס יש אינטרס גדול למצוא את גואילי כדי שלישראל לא יהיה תירוץ לעכב את המעבר לשלב ב'.
ישראל, מבחינתה, מתנה את המעבר לשלב ב לא רק בהשבתו של החטוף החלל האחרון, אלא גם בפירוז הרצועה ובפירוק חמאס מנשקו. עמדת מערכת הביטחון, כפי שחשפנו בשבוע שעבר ב"היום", היא שאין לסגת אפילו מילימטר מהקו הצהוב כל עוד אין פירוז.
כעת, ממתינים הצדדים לפגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ כדי לדעת האם הנשיא האמריקני נותן לנתניהו גיבוי בעניין זה, או שהוא לוחץ על ישראל להתקדם ללא פירוז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
