כוחות צה"ל בפעילות בחברון. צילום: דובר צה"ל

"הכלי הארגוני של החזית העממית": כוחות צה"ל פועלים נגד ההסתה בחברון

הכוחות פעלו במבני סניפי ארגון UAWC ברמאללה ובחברון - ארגון פלשתיני המוגדר כמזוהה עם החזית העממית • הלוחמים אטמו את הכניסות הראשיות למבני הסניפים, בצעד מנהלי שנועד למנוע את המשך הפעלת פעילות הארגון

במבצע רחב שביצעו אתמול (שני) לוחמי צה״ל מחטיבות בנימין ויהודה, יחד עם קציני המנהל האזרחי, פעלו הכוחות במבני סניפי ארגון UAWC ברמאללה ובחברון - ארגון פלשתיני המוגדר כמזוהה עם החזית העממית לשחרור פלשתין.

תיעוד מפעילות כוחות צה"ל בסניף ארגון הטרור "UAWC" בחברון %2F%2F דובר צה"ל

במהלך הפעילות החרימו הכוחות חומרי הסתה, עצרו שמונה מבוקשים נוספים ו־14 פלשתינים שנחשדו בפעילות אסורה והועברו לחקירה. כמו כן נתפסו ציוד וכספי טרור בהיקף של כ־700 אלף שקלים, כחלק מהמאמץ לקטוע את צירי מימון הטרור באזור.

כוחות צה"ל מחרימים חומרים מסניף ארגון הטרור בחברון, צילום: דובר צה"ל

בתום החיפוש אטמו הלוחמים את הכניסות הראשיות למבני הסניפים, בצעד מנהלי שנועד למנוע את המשך הפעלת פעילות הארגון במרחב.

כוחות צה"ל אוטמים את הכניסה לסניף של ארגון הטרור, צילום: דובר צה"ל

לדברי גורמי ביטחון, אף שהארגון מציג עצמו כגוף הומניטרי העוסק בקידום חקלאות, בפועל הוא משמש כלי ארגוני בידי החזית העממית ומקדם הסתה, גיוס פעילים והעברת כספים לפעילות טרור. חלק ממובילי הארגון לקחו בעבר חלק בפיגועים ואף הביעו תמיכה פומבית במעשי טרור.

כוחות צה"ל בפעילות בחברון, צילום: דובר צה"ל

בשנת 2021 הוכרז UAWC כארגון טרור בשל מעורבותו בפעילות משותפת עם החזית העממית והוצא מחוץ לחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...