כתב אישום יוגש ביום שישי נגד חשוד בתקיפה של אישה פלשתינית בת 50 סמוך לתורמוס עייא ביהודה ושומרון. החשוד, תושב גבעה המוכרת לגורמי הביטחון, הכה את האישה באלה עם מסמרים בעת שמסקה זיתים ב-19 באוקטובר וגרם לה חבלות קשות. הוא נעצר לאחר חקירה משותפת של ימ"ר מחוז ש"י והשב"כ. פרקליטות מחוז ירושלים תבקש את מעצרו עד תום ההליכים.
הישראלי שתועד תוקף פלשתינית ופוצע אותה בראשה//השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות היוצרים
לפי הודעה משותפת של דוברות המשטרה ושב"כ, היום הוגשה הצהרת תובע לקראת כתב אישום בגין מעשה טרור של תקיפה חמורה ממניע גזעני. לאחר ששהה 16 ימים במעצר, במהלכם נחקר בימ"ר מחוז ש"י ובשב"כ, יוגש כתב אישום נגד החשוד ביום שישי 28 בנובמבר.
על פי חומר הראיות, בתאריך 19 באוקטובר, סמוך לכפר תורמוס עייא, תקף החשוד באלימות קיצונית את עפאף אבו עליא, בת 50, תושבת תורמוס עייא. האישה סיפרה כי הותקפה באכזריות בעת שעסקה במסיק זיתים סמוך לשטח הכפר. "אדם רעול פנים הכה אותה באמצעות אלה שעליה היו מסמרים, וגרם לה חבלות קשות בפניה ובגופה", נמסר מהמשטרה. היא פונתה לקבלת טיפול רפואי.
החשוד הוא תושב גבעה המוכרת לגורמי הביטחון, ממנה יצאו בחודשים האחרונים לפעילות אלימה, כולל הנחת מטען תבערה על רכב של שוטר ומעורבות בתקיפת יהודים. הוא נעצר על ידי בלשי ימ"ר ש"י בתאריך 9 בנובמבר, ובחינת חומר החקירה המלא קבעה כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית המאפשרת הגשת כתב אישום חמור נגדו.
האירוע התרחש במהלך עונת המסיק הנוכחית, אחת מעונות המסיק המתוחות והאלימות ביותר בשנים האחרונות. בתקופה זו נרשמו עשרות חיכוכים בין מתיישבים לפלשתינים ברחבי יהודה ושומרון. גורמי ביטחון מזהירים כי "כל תקיפה מהסוג הזה עלולה להצית גל של תגובות ולהחריף את המתיחות בגזרה".
האירוע מצטרף לשורת פיענוחים וחקירות שביצעה משטרת מחוז ש"י בסיוע שב"כ, שהובילו מתחילת השנה לעשרות כתבי אישום נגד מעורבים באירועי אלימות קיצוניים ביהודה ושומרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו