"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיר לחץ ביו"ש: טרור פלשתיני ופרעות היהודים מדאיגים את בכירי צה"ל

במערכת הביטחון מודאגים מההסלמה ביו"ש • בצה"ל נערכים לאירועים קשים גם הלילה והחיילים מתלוננים שהם נדרשים לרדוף אחרי פורעים יהודים • בצבא מזהירים: "במקום לעסוק בעזה ובלבנון - אם המצב יימשך כך צה"ל יתעסק בעיקר באיו"ש"

,עודכן
0השמעה
התפרעויות מתיישבים קיצונים באזור בית לחם. צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

גורמים במערכת הביטחון אמרו הערב ל"ישראל היום" כי הם מוטרדים מאוד מהמתרחש ביהודה ושומרון, והדגישו "אם המצב יימשך כך, יהודה ושומרון יכולה להפוך לזירה המרכזית ברגע אחד ולתפוס את הקשב של המטה הכללי".

תיעוד התקיפה בכפר ג׳בעה // ללא קרדיט

כבר כעת, על רקע העלייה בטרור היהודי, בצה"ל מזהים גם עלייה בטרור הפלשתיני בשלושת השבועות האחרונים, וגורמים ביטחוניים מציינים כי הם רואים את הקשר בין העלייה בטרור היהודי לעלייה בטרור הפלשתיני. בשבוע שעבר, באופן חריג במיוחד, אפילו נזרק בקבוק תבערה על כביש 443, בכניסה לירושלים.

מתיישבים ופלשתינים בעימות ביהודה ושומרון,צילום: אי.אף.פי

במערכת הביטחון מציינים כי הגורמים בעלי פוטנציאל הבערת השטח רק הולכים ומתרבים, ובין היתר - סוף חגי תשרי, המסיק הפלשתיני, שבת חיי שרה, סיום הלחימה בעזה והעובדה שאבו מאזן בן 90 וקרבות הירושה ברשות הפלשתינית בשטח.

אלא שנכון לרגע זה, לא נראה שיש משהו שעשוי להרגיע את השטח, ולכן, כפי שהדברים נראים כרגע, המצב צפוי רק להחריף: "במקום לעסוק בסגירה בעזה, במערכה בלבנון ובהיערכות לאתגרים בזירות השונות, אם המצב יימשך כך, צה"ל יתעסק בעיקר באיו"ש", אומרים במערכת.

הפוליטיקאים שמיהרו הערב לגנות את האירועים נתפסים בקרב גורמי השטח כ"צבועים", שכן על אירועים חמורים שהם קו אדום, כמו מ"פ שחוטף מכות בקדומים, או פגיעה אחרת בחיילים הם בחרו להבליג ולשתוק. כן מציינים אותם גורמים כי נדמה כי חלק מאותם אלה שמיהרו לגנות נותנים בתקופה האחרונה רוח גבית לאותם פורעים.

גרפיטי של פעילי ימין נגד מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט,צילום: EPA

בשל הערכת המצב, בצה"ל נערכים לאירועים קשים גם הלילה ובמהלך הימים הקרובים. בצבא אומרים כי השמיכה קצרה, ולא ניתן לשים חייל בכל מטר רבוע ביהודה ושומרון, ומצד שני, מציינים כי החיילים, בעיקר המילואימניקים, מתלוננים על כך שהם נדרשים להתעסק עם אותם פורעים יהודים.

גם בקרב החיילים בסדיר יוצר החיכוך עם הפורעים היהודים דילמות לא פשוטות, לאחר שנתיים של לחימה עצימה בגזרות השונות, מה גם שלוחמי הצנחנים למשל, שמוצבים עכשיו ביהודה ושומרון, לא עסקו במשימות מסוג זה כבר שנתיים. "המילואימניקים אומרים למפקדים שלהם - למה אתם מגייסים אותנו? כדי לרוץ אחרי פרחחים בגבעות? ואפשר להבין אותם", אומרים בצה"ל.

במקביל, בצה"ל ובמשטרה "זורקים" את האחריות האחד על השני, כאשר מצד אחד צה"ל הוא הריבון בשטח, אך מצד שני, לפי הנהלים המשטרה היא שאמורה להיות אחראית על הטיפול בפורעים היהודים. לצה"ל ולמשטרה צריך להתווסף השב"כ שאמור לאסוף את המודיעין הנדרש, ובית המשפט אמור להיות הרגל המסיימת, אלא שגם החטיבה היהודית בשב"כ לא מצליחה בעבודתה מול הפורעים היהודים, והענישה החלשה עד לא קיימת של בתי המשפט לא מרתיעה מספיק את הפורעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר