בצה"ל נערכים ללילה אלים ביהודה ושומרון לאחר ההתפרעויות הקשות במהלך היום (שני) באזור הכפר ג'בעה, במהלכן עשרות אזרחים ישראלים הציתו והשחיתו בתים וכלי רכב במרחב - זאת לאחר שמוקדם יותר פונו ונהרסו מבנים בלתי חוקיים במרחב ואדי קאנוב שבאזור עציון.
בחודש וחצי האחרונים נרשמה עלייה הדרגתית בכמות אירועי הפשיעה הלאומנית. הגינויים לתופעה נשמעו היום מקיר לקיר, אך בפועל מערכת הביטחון עומדת חסרת אונים מול חבורת הפורעים, שמונה כמה עשרות צעירים הנחשבים לגרעין הקשה, ולכל היותר כ-150 איש "נגררים" שמצטרפים לגרעין הקשה. חלק מהפורעים מתגוררים ביהודה ושומרון, אך חלק לא מבוטל מאותם אנרכיסטים מגיע מתוך הקו הירוק.
בין המגנים את ההתפרעויות היום היה ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני רואה בחומרה רבה את ההתפרעויות האלימות והניסיון לקחת את החוק לידיים על ידי קומץ קיצוני שאינו מייצג את המתיישבים ביהודה ושומרון. אני קורא לרשויות אכיפת החוק למצות את מלוא הדין עם הפורעים. בכוונתי לטפל בכך באופן אישי, ולכנס את השרים הרלוונטיים בהקדם כדי לתת מענה לתופעה חמורה זו".
לדבריו הצטרף גם שר הביטחון כ"ץ: "אני מעניק גיבוי מלא לאלוף פיקוד המרכז ולכלל כוחות הביטחון הפועלים כעת בשטח. הממשלה בראשות ראש הממשלה נתניהו תמשיך לפתח ולהצמיח את ההתיישבות בכל רחבי יהודה ושומרון, תוך שמירה על החוק, על ביטחון התושבים ועל יציבות האזור. לא נשלים עם הניסיונות של קומץ אלים ועבריינים של אנרכיסטים פורעי חוק לקחת את החוק לידיים, ולא נאפשר להם לפגוע בחיילי צה"ל או להסיט את הכוחות ממשימות ההגנה וסיכול הטרור הפלשתיני".
במערכת הביטחון מדברים על חשש מהידרדרות מהירה, והצתת השטח המבעבע גם כך בעקבות פעולתם של אותם פורעים, שיכולה בקלות להגיע עד לכדי אירועים חמורים עוד יותר. "האירועים הללו חמורים, זו אלימות לשמה", אומרים בצבא. "הם מסיטים את הקשב של צה"ל מלחימה בטרור ומדרדרים את הביטחון ואת היציבות שנשמרת ביהודה ושומרון במשך שנתיים של לחימה בגזרות אחרות, בזכות פעילות נחושה שעושה צה"ל בגזרה".
נכון למועד כתיבת שורות אלה אף אחד מהפורעים לא נעצר, ובצבא מדברים על הקושי בתפיסתם שכן הם מצליחים לחמוק. "השמיכה היא קצרה. מנסים לעשות הכי טוב עם מה שיש", אומרים בצבא.

