הריסות המלחמה במטולה . צילום: נעמה שטרן

בצפון חוששים מהסלמה: "תהרוס סופית את השיקום שלנו"

בצה"ל נערכים לאפשרות תגובה של חיזבאללה מה שיגרור תגובה חריפה מאוד מצד ישראל • תושבי הצפון: "זאת תהיה המכה האחרונה על האזור" • מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא: "אנו נחושים ולהמשיך לתקוף, לפגוע ולהשמיד כדי לשמור את חיזבאללה מוחלש, לא ניתן לו להתאושש"

בקרב תושבי הצפון חוששים כי חיזבאללה יגיב הפעם לתקיפות צה"ל בלבנון, מה שיגרור את גבולה צפון למספר ימי קרב.

בצה"ל נערכים לאפשרות תגובה של חיזבאללה מה שיגרור תגובה חריפה מאוד מצד ישראל. אולם הערכה היא כי גם הפעם חיזבאללה לא יגיב לתקיפות של והן יישארו נקודתיות אל מול תשתיות הארגון בדרום לבנון.

תושבים לבנונים בורחים בעקבות תקיפות ישראליות \\ רשתות ערביות

בשיחה שקיים היום עם ראשי רשויות בגזרה הצפונית, על המצב הביטחוני והמבצעי בגזרה, אמר מפקד פיקוד הצפון אלוף רפי מילוא כי "אנחנו מבינים שאנו חייבים להיות נחושים ולהמשיך לתקוף, לפגוע ולהשמיד כדי לשמור את חיזבאללה מוחלש.

"לא נאפשר לחיזבאללה להתבסס ולהתארגן בגבולות שלנו, לא ניתן לו להתאושש. נמשיך לתקוף ולפעול במרחב האבטחה ובחזית, כחיץ לפני התושבים, ובעיקר נמשיך לעקוב אחרי כל איום שאנחנו רואים ולפעול כנגדו. נמשיך לפעול בצורה אינטנסיבית ובאופן התקפי ורציף כפי שאנו פועלים בשנה האחרונה, וכפי שפעלנו היום - למען המשך קיום שגרה אזרחית בישובים וצמיחת הצפון".

בין ישראל ללבנון מוחלפים מסרים, לפיהם בישראל מאוכזבים מהתקדמות צבא לבנון לפירוק חיזבאללה מנשקו בדגש על פירוק התשתיות בדרום לבנון. כמו בהסכם 1701 גם הפעם צבא לבנוי לא פועל בשטחים פרטיים בדרום לבנון, בהם חיזבאללה מחדש את התשתית שלו. גל התקיפות שבא על הרקע הזה נועד העביר מסר ללבנון כי עליהם לפעול מול חיזבאללה בכלל השטחים בדרום המדינה ולעמוד בהסכם הפסקת האש. במקביל מקווים בצה"ל כי גל נרחב של תקיפות יחליש את כוחו של חיזבאללה ויאפשר גם לצבא לבנון להגביר את האכיפה מול הארגון.

מחבלי חיזבאללה בתרגיל בדרום לבנון (ארכיון), צילום: AP

תושבי הצפון כבר התרגלו להדי הפיצוצים מהתקיפות היום יומיות של צה"ל בלבנון בשנה האחרונה. תקיפות בהן חוסלו כ-600 מחבלי חיזבאללה. אולם החשש הוא כי התעצמות התקיפות יפגע במאמצי השיקום בצפון וירחיק תושבים שמתלבטים על הישארות או מעבר ליישובי גבול הצפון. כ-87 אחוזים מהתושבים שהתפנו חזרו לבתיהם מלבד מספר מועט של יישובים דוגמת מטולה, מנרה, שתולה ואלפי תושבים בקריית שמונה שעזבו את היישובים. אחד התושבים אמר לישראל היום, "תקיפות בלבנון מראות לנו שצה"ל עובד ולא מאפשר לחיזבאללה לחזור לגדר. אבל ימי קרב יהרסו סופית את השיקום הדל שנבנה כאן. זאת תהיה המכה האחרונה על האזור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...